Nem várt könnyű mérkőzés a Waltner Róbert, Konrád László edzőpáros által először irányított kaposváriakra, hiszen a hazaiak egy öt mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozattal a hátuk mögött várták a találkozót, emellett pedig két alapember is hiányzott a Rákócziból: Havas Attila eltiltás, Pintér András pedig kulcscsonttörés miatt nem léphetett pályára.

A Rákóczi előtt adódott a találkozó első helyzete: Jovánczai Zoltán adott remek labdát Hujber Tamásnak, aki 11 méterről, hatalmas helyzetben nem találta el a kaput. Nem sokkal később érkezett a válasz: a másik oldalon Somodi Bencének kellett bravúrt bemutatnia Aranyos lövésénél. A folytatásban a mezőnyben zajlott a játék, egyik kapu sem forgott veszélyben.

A második félidő is sokáig eseménytelen játékot hozott, és csakúgy, mint Kertész a 44. percben, Kollega is sérülés miatt hagyta el a pályát a 73. percben.

A 78. perben Hadaró Valentint látta szabálytalannak a játékvezető a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Nagy Olivér értékesítette (1–0). Két perccel később, Hujber Tamás jól eltalált lövésével egyenlíteni tudott a Rákóczi (1–1).

A hajrában egyértelműen átvette az irányítást a Rákóczi, a fölény azonban csak helyzetekben mutatkozott meg, újabb gólt már nem tudott szerezni a társaság. A legvégén a kaposváriak igazi tűzijátékot rendeztek a gyirmóti kapu előtt, de már nem változott az eredmény.

 Waltner Róbert: Elégedett vagyok a fiúk hozzáállásával, a mai mérkőzésen mindent megtettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot. Végig jól küzdöttünk, hajtottunk, a fiúk biztatták egymást a pályán az utolsó percig, mégis meg kellett elégednünk az egy ponttal. bízom benne, hogy ez a szemlélet sikerre vezethet a folytatásban.

Gyirmót FC Győr–Kaposvári Rákóczi FC 1–1 (0–0)

Gyirmót, Alcufer Stadion, 100 néző. V.: Szalai L.

Gyirmót II.: Hrabina – Nagy B., Kőris, Borkai, Nagy O., Paku, Horváth A., Aranyos, Veres, Szegi, Lázár P. Vezetőedző: Nagy László.

Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Nagy J., Ludánszki, Lakatos G., Hadaró – Kertész (Hampuk, 44. p.), Nagy K., Vadas, Kollega K. (Házi B., 73. p.) – Hujber, Jovánczai. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gólszerzők: Nagy O. (78. p. – 11-esből), Hujber (80. p.)

Címkék: gyirmót, döntetlen, rákóczi, sport