Ahhoz képest, hogy a magyar bajnok kaposváriak két hete 3-1-re nyertek a Karava otthonában, magabiztosan nyilatkozott a ciprusiak vezetőedzője, Dimitre Lecsev a kezdés előtt. A szakember nem tartotta kizártnak, hogy idegenben vívja ki a továbbjutást csapata, a Fino játékosai azonban ezen az estén egyszerűen nem adtak esélyt vetélytársuknak.

A honi rekordbajnok hamar kézbe vette az irányítást, és az első játszmában mindössze 16 pontot engedélyezett a vendégeknek.

A 35 esztendős Dávid Zoltán és az elmúlt hetekben remek formát mutató Bozóki Bence egyaránt szorgosan termelte a pontokat, és amikor a somogyiak a második szettet is behúzták, el is dőlt a továbbjutás sorsa.

A harmadik játékrészben Demeter György vezetőedző a Kaposvári Röplabda Akadémia reményteljes fiataljait is pályára küldte, akik nem ijedtek meg a nagy lehetőségtől.

A túloldalon a venezuelai légiósok próbálták tartani a lépést a nagy kedvvel játszó magyarokkal – inkább kevesebb, mint több sikerrel. Egymást érték a látványos labdamenetek, Kiss Máté és Kulcsár Adrián sáncával pedig kialakult a 3-0-s végeredmény is.

"Úgy mentünk fel a pályára, hogy nem adunk esélyt a ciprusiaknak. Örülök, hogy így is játszottunk. Az elejétől a végéig kézben tartottuk a mérkőzést, és úgy teljesítettünk, ahogy hazai pályán kell" - összegezte a mérkőzést a Fino csapatkapitánya, Dávid Zoltán, aki 58%-os hatékonysággal támadott, és végül 13 pontig jutott.

A Kaposvár 68 perces küzdelem végén nyert, és kettős győzelemmel lépett tovább a következő körbe. Decemberben az angol Polonia London legénysége vár a 17-szeres magyar bajnokra.

Demeter György: Az idegenbeli, 3-1-es siker után hazai pályán is győzelemre számítottam. Örülök az elért eredménynek, és annak is, hogy saját nevelésű fiataljainkat is a pályára küldhettem.

Dimitre Lecsev: Gratulálok a magyar bajnoknak a továbbjutáshoz. Az alacsony, kis terem kifogott rajtunk, nem tudtuk azt nyújtani, amit elterveztünk.

Férfi röplabda Challenge Kupa, selejtező, 2. forduló, visszavágó

Fino Kaposvár SE – Pokka AE Karava 3-0 (16, 21, 13)

Kaposvár, 300 néző. V.: Maciejewski, Nestrenko.

Fino: Vajda 6, Bögöly 8, Bozóki 15, Nagy J. 5, Keen 2, Dávid Z. 13. Csere: Deák (libero), Csányi 3, Kalmár 1, Kiss M. 1, Szabó B. 1, Kulcsár. Vezetőedző: Demeter György.

Karava: R. Sanchez 2, Hrisztofi 1, Bethancourt 12, Andoniadisz 2, Haridimu 8, Ramma 7. Csere: Ahileosz (libero), Hadzifilipu (libero), Kosziarisz 2, Liotatisz. Vezetőedző: Dimitre Lecsev.

Az eredmény alakulása. I. játszma: 8:6, 16:11, 21:13. II. játszma: 8:7, 15:16, 21:19. III. játszma: 8:3, 16:6, 21:10.

 

Címkék: pokka karava, challenge kupa, fino kaposvár, sport