A Rákóczi már a 10. percben megszerezte a vezetést. Köles egy felszabadítás után rúgta a saját kezére a labdát, mindenki a sípszót várta, ami elmaradt. Kollega Krisztián csapott le a szabad labdára, Hujber elé tálalt, aki könnyedén szerezte meg a vezetést a Rákóczinak (1–0). A folytatásban is a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, de nem tudták növelni előnyüket.

A 21. percben azonban egy oldalszabadrúgás után Somodi szaladt a labda alá, így Szabó Zsolt közelről könnyedén passzolhatott a hálóba (1–1).

A 27. percben Hanzl Máté laposan lőtte középre a labdát, ami mindenki előtt elgurult, és végül a kapuban kötött ki, ezzel pedig átvette a vezetést az Ajka (1–2).

A félidő vége előtt egy újabb beadás után a felfutó Pál Dávid fejelt Somodi felett a kapuba (1–3), így kétgólos vendég előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőre egy sokkal agresszívebb Rákóczi jött ki, de Havas Attila kiállítása megtörte a csapat lendületét. Tíz emberrel is folyamatosan mezőnyfölényben játszottak a kaposváriak, de nem tudtak helyzetet kialakítani a betömörülő, eredményt őrző vendégekkel szemben. Az ajkai kontrák ráadásul folyamatosan hordozták a veszélyt magukban.

Sajnos, nem sikerült jól a 2016-os hazai búcsú, a tavaly még az NB II-ben szereplő vendégek mindhárom pontot elvitték a stadionból.

Kaposvári Rákóczi FC–FC Ajka 1–3 (1–3)

Kaposvár, Rákóczi-stadion, 550 néző. V.: Zierkelbach (Iványi I. Molnár M.).

Kaposvári Rákóczi FC: Somodi – Nagy J., Ludánszki, Havas Hadaró – Vadas, Márton A. (Jovánczai, a szünetben) – Kertész (Lakatos G., 55. p.), Nagy K., Kollega (Házi B., 73. p.) – Hujber. Vezetőedző: Házi László.

FC Ajka: Balogh M. – Pál D., Köles, Pákai G., Kozma – Tölgyesi, Hanzl – Lőrinczy (Skriba M. 83. p.), Szabó Zs. (Lattenstein, 67. p.), Csemer – Kovács G. (Bencze, 80. p.). Vezetőedző: Bűcs Zsolt.
Gólszerzők: Hujber (10. p.), illetve Szabó Zs. (21. p.), Hanzl (27. p.), Pál D. (44. p.)

Kiállítva: Havas (53. p.)

Sárga lap: Márton A. (37. p.), Havas (42. p.), Nagy K. (77. p.) illetve Lőrinczy (57. p.)

Címkék: ajka, labdarúgás, rákóczi, sport