Az első félidőben még vezetett az esélyesebb Alba Fehérvár ellen a Kaposvári KK, ám a nagyon rosszul sikerült harmadik negyed miatt végül elvesztette hazai veretlenségét a somogyi csapat a férfikosárlabda NB I./A csoportjában - írja meccsösszefoglalójában a delfinek.hu.

A mérkőzésről percről-percre itt tudósítottunk.

Kaposvári KK - TLI Alba Fehérvár 72 - 88 (17–21, 30–21, 5–25, 20–21)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Pálla Z., Török R., Boros T.

Kaposvári KK: Wisseh (11/3), Duren (10), Cooke (-), Hendlein (11), Simms (9). Csere: Fodor M. (22/6), Baki (5/3), Grebenár (4), Bogdán (-), Papp P. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

TLI Alba Fehérvár: Alba Fehérvár: Taylor (19/3), Edwards (25/15), Shepard (5), Lóránt (14/6), Keller Á. (6). Csere: Burgess (3/3), Markovics (8/3), Farr (6), Tóth P. (2), Filipovity (-). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Góbi Henrik.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: "gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez! Sajnos a harmadik negyedben nem játszottuk azt a megszokott, nyugodt játékot, amit korábban. Sokszor hibáztunk és az Alba könyörtelenül kihasználta ezt. Utána már nem tudtunk visszajönni a meccsbe, pedig többször is megpróbáltuk. Köszönjük a szurkolóink támogatását, remek hangulatot teremtettek."

Dzunics Braniszlav, az Alba Fehérvár mestere: "úgy gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk. A második félidőben összeállt a védekezésünk olyanná, ahogy kezdtünk. A második negyedben kaotikus tűnt ez a játékelem, de utána a játékosaim már azt játszották, ami a sikerünkhöz kellett."

Címkék: Alba, Fehérvár, rangadó, KKK, Kaposvár, sport