Fekete Ádám együttese szombaton 18 órakor fogadja a tolnaiakat. Az ASE a várakozásokat alulmúlva kezdte a szezont. Emiatt minden bizonnyal kezttőzött erővel küzdenek majd Kaposváron, hogy javítsák eddigi teljesítményüket, így nem lesz könnyű dolga a KKK-nak a harmadik győzelem elérésében.

Zsinórban öt kaposvári győzelem után a Pécs az előző fordulóban újra győzni tudott a KKK ellen hazai pályán. A baranyaiak ráadásul kamatostul törlesztettek eddigi vereségeikért, ugyanis esélyt sem adva, 20 pontos verést mértek a somogyiakra. Ahogy a szurkolók, úgy a játékosok is nehezen viselték a méretes zakót, és tisztában vannak vele, hogy ennél a Paks elleni következő mérkőzésen sokkal több kell.

- A szakvezetés és az edzői stáb is egyaránt nagyon sokat várt attól a meccstől, és mi is sem egy ilyen találkozóra készültünk. Azt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk, és a legjobbunkat nyújtani. Sajnos jócskán elmaradtunk ettől, egyértelmű, hogy legközelebb sokkal nagyobb elánnal kell kifutnunk a pályára - vélekedett Javier Durenn, a KKK amerikai bedobója.

Az utóbbi időben Pakson sem lehetett túl jó a hangulat az öltözőben. A gárda eddigi négy mérkőzéséből csupán egyet nyert meg. Ráadásul a vereségek között szerepel egy 32 pontos szombathelyi zakó, valamint egy nem várt hazai vereség a Jászberénytől. Hogy mennyire nem elégedettek a vezetők Pakson, azt jól jelzi, hogy vasárnap már egy válságértekezletet hívtak össze. Baki Geregelyt, az ASE korábbi játékosát egyáltalán nem lepte meg, hogy volt csapatánál máris megkongatták a vészharangokat.

- Ez nem meglepő, Pakson mindig is magasak voltak az elvárásók. Attól függetlenül, hogy idén állítólag kevesebb pénzből tudnak gazdálkodni, nyilván a szurkolói nyomás nem lett kisebb. Ők hozzá szoktak a jóhoz, szeretnék, hogy ha továbbra is jól teljesítene a csapatuk. Nyilván a vezetőség is így van ezzel, a játékosok is így vannak ezzel, akik már régebb óta ott vannak. Úgyhogy nem mondom, hogy nem volt váratlan, de érthető, hogy ez a válságstáb összeült ott - mondta a játékos.

A Paks minden bizonnyal 110%-ot igyekszik nyújtani majd a Városi Sportcsarnokban, hogy egy győzelemmel feledtessék eddigi rossz formájukat. Persze Kaposváron szinte ugyan ez a helyzet, a csapatnál pedig tudják is, hogyan lehet kifogni a szelet a paksi vitorlából.

- Elég nehéz ellenük védekezni, mivel a támadásaik nem igazán szervezettek. Soha nem tudhatod igazán mit fognap lépni, emiatt nem könnyű megfogni őket. Ráadásul remek dobóik vannak, nagyon jól céloznak kintről. A legfontosabb, hogy ne hagyjuk őket triplákat dobni, abban az esetben lehet esélynük ellenük - vélekedett a paksiakról Duren.

Hogy a KKK-nak sikerül-e magakadályoznia a paksi tripla záport, és győzelemmel feledtetni a pécsi vereséget, az a szombaton 18 órakor kezdődő találkozón kiderül.

Címkék: paks, kkk, kosárlabda, sport