Megható pillanatok és gondolatok szem- és fültanúi lehettek azok, akik részt vettek a II. Lábas Judit leány mini röplabdatorna előtti megemlékezésen, a Toldi Lakótelepi Tagiskolában. Az iskola fiatalon elhunyt pedagógus-edzőjére előbb Kaposvár alpolgármestere, Dér Tamás, majd az egykori osztályfőnök majd tanár-kolléga, Csapó Gábor emlékezett.

Nézzék meg videónkat a tornáról:

A Horváth Éva Röplabda Alapítvány, a Kaposvári Röplabda Akadémia Utánpótlás Műhely, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC, a Toldi Lakótelepi Tagiskola és a Somogy Megyei Röplabda Szövetség közös eseményén nyolc csapat kezdte meg küzdelmeit két pályán, és elsőként a csoportmérkőzések szerepeltek a programban. A végeredmény a keresztjáték és a helyosztók után alakult ki.

Az első helyet végül a Szombathelyi Sportiskola együttese szerezte meg, miután a döntőben 2-1-re legyőzte a dabronciakat. A harmadik helyet a Kaposvári Röplabda Akadémia A csapata érdemelte ki a Nagybajom elleni, szintén 2-1-es sikerrel. A somogyi rangadó nagy csatát és sok izgalmat hozott, a harmadik szett 19:17-es eredménnyel ért véget. Ékes Erika tanítványai végig jól küzdöttek a tornán, és a remények szerint helytállnak majd az Országos Mini Bajnokság küzdelmeiben is. A Kaposvári Röplabda Akadémia Toldi-Gárdonyi közös együttesének fiataljai a tapasztalatszerzés jegyében vettek részt a viadalon, és végül a nyolcadik helyen zártak.

A díjakat a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE elnök-asszonya, Horváth Éva, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Női RC elnöke, dr. Karl Schultes, a Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE elnökségi tagja, Vermesné dr. Merő Zsuzsanna, valamint a Toldi Lakótelepi Tagiskola igazgatója, Héra Zoltán adta át.

II. Lábas Judit Emléktorna, Kaposvár

Végeredmény:

1. Szombathelyi Sportiskola

2. Dabronc Marcal-völgye Egyesület

3. Kaposvári Röplabda Akadémia „A”

4. Nagybajomi DRC

5. Veszprémi ESC-Báthory

6. Ramassetter Vince Általános Iskola, Sümeg

7. Dombóvári ARC

8. Kaposvári Röplabda Akadémia Toldi-Gárdonyi

Címkék: 1. magyar cukormanufaktúra, lábas judit, emléktorna, 2016, kaposvári röplabda akadémia, sport