Egymás után ötödik mérkőzését nyerte meg játszmavesztés nélkül a Fino férfi röplabdacsapata az NB I-ben. A rekordbajnok kaposváriak a hatodik fordulóban a fővárosi MAFC-BME otthonában léptek pályára, és 65 perc alatt vívták ki újabb győzelmüket.

A szerdai, Szolnok elleni hazai rangadó után a hétvégén Budapestre látogatott a Fino legénysége, és a papírforma ugyan somogyi sikert ígért, mégis jól tudtuk, hogy a háromszoros bronzérmes MAFC ellen oda kell figyelni a pályán az elejétől a végéig. A kaposváriak be is tartották a megbeszélteket: végig kézben tartották az irányítást, és ismét magabiztos győzelmet arattak.

A nyitójátszma hozta a legnagyobb küzdelmet, a második technikai szünetben 12:16 állt a táblán, és a Fino végül 22 pontot engedélyezett ellenfelének. A második szettben végig nagy fölényben játszott a vendéggárda, a MAFC mindössze 17 pontig jutott.

A harmadik, egyben utolsó felvonás sem tartogatott túl sok izgalmat: a somogyiak végig előrébb jártak néhány ponttal, és végül 25:20 arányban bizonyultak jobbnak.

A Fino csapatkapitánya, Dávid Zoltán 17 pontjával az egész mezőny legjobbja volt, a másik oldalon a korábban a kaposváriak színeiben is látott Lesznyik Károly volt a legeredményesebb.

Demeter György: Végig fegyelmezetten, pontosan játszottunk, ami meghozta a sikert. Gratulálok a csapatnak.

MAFC-BME – Fino Kaposvár SE 0–3 (–22, –17, –20)

Budapest, BME-sportközpont, 250 néző. V.: Szabó, Varga.

MAFC-BME: Vocskó 1, Csépke 4, Horváth B. 6, Jánossy 6, Lesznyik 14, Szabó B. 4. Csere: Bán (liberó), Kunnert 4, Eke 1.

Vezetőedző: Novák László.

Fino: Bozóki 9, Nagy J. 10, Keen 1, Dávid Z. 17. Vajda T. 6, Bögöly 11. Csere: Deák M. (liberó), Kalmár Á.

Vezetőedző: Demeter György.

Címkék: mafc, fino kaposvár, nb1, röplabda, sport