A múlt heti, miskolci, sikerrel megvívott Magyar Kupa-nyolcaddöntő után szombaton immár NB I-es mérkőzést játszik az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es női röplabdacsapata. Zarka Péter tanítványai nincsenek irigylésre méltó helyzetben, hiszen az első fordulóban rögtön a bajnok és kupagyőztes Linamar-Békéscsaba otthonában lépnek pályára. A találkozó szombaton 17 órakor kezdődik.

A nyári szünetben alaposan átalakult és a remények szerint meg is erősödött kaposvári együttes az esélytelenek nyugalmával játszhat a Viharsarokban, de a lányok természetesen abban bíznak, hogy egy jó meccset vívnak majd napjaink legjobb magyar női röplabdacsapatával. A Békéscsaba eddigi eredményei tiszteletet parancsolnak, és nagy dolog, hogy a társaság négy fronton, itthon és külföldön is egymás után játssza majd a mérkőzéseket az új évadban. A BRSE vállalta, hogy a Bajnokok Ligájában és a Közép-európai Ligában is megmutatja magát, és a az egyesületnél folyó komoly munka minden bizonnyal ismét meghozza majd a sikert.

A Diamant-lányok hazai környezetben készültek az élvonalbeli rajtra, és érdekesség, hogy három játékosuk - Bagyinka Fanni, Kanizsai Dorottya és Korniss Ildikó - is éppen korábbi csapata ellen mutatkozik be kaposvári színekben. Nagy kérdés, hogy élik meg a lányok ezt a helyzetet, és a többiek milyen teljesítményt nyújtanak majd a békési megyeszékhelyen.

A kaposvári klub vezetése közben már az első hazai mérkőzésekre is hangol, és egy merőben új akciót hirdetett meg. Az "Építsük együtt a kaposvári női röplabdasport jövőjét" mottóval pártoló tagokat keresnek, akik egy névre szóló szezonbérlet megvásárlásával segíthetik az egész Dunántúl egyetlen NB I-es női röplabdaklubját.

Az ára 5 ezer forint, és a bevételből a dobogós reményeket dédelgető junior csapat sikeres bajnoki szereplését szeretnék biztosítani. A bérletvásárlók között pedig egy 2 személyes, görögországi utazást sorsolnak ki a jövő nyárra! A bérletek a knrc1969(kukac)gmail.com címen igényelhetők. További információk az egyesület honlapján, a www.1mcmvolley.hu címen.

Címkék: 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, békéscsaba, röplabda, sport