A legjobb nyolc közé jutás szempontjából mindkét gárda számára kulcsfontosságú találkozónak számított a bajnokság negyedik fordulójának összecsapása. Ennek megfelelően elszántan készülődtek a játékosok, s nagy volt a fogadkozás mindkét oldalon. A sajtóban megszólaltatott szakemberek a hazaiakat tartották esélyesebbnek, de a somogyiak sokszor bizonyították már, hogy - főként Pécsen - boríthatják a papírformát. A televíziós elő közvetítés ellenére szépen gyűltek a kaposvári szurkolók a lelátón, a kezdésig közel négyszázan foglaltak helyet a padokon.

Supola duplájával szerzett vezetést a Pécs, majd Smith zsákolhatott. Kapkodva kezdtek a somogyiak, az eladott labdák után pedig rendre pécsi pontok születtek. Budimir triplája után 11–1-nél kért idő Fekete Ádám, Duren révén pedig megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat. Az amerikai blokkolt is egyet a játékrész végén, de így is 21–11 volt az eredmény.

A folytatásban már keményebben küzdött a Kaposvár, de a támadásokkal még mindig gond volt. Sejfic kiválóan használta ki fizikai fölényét a palánkok alatt és ponterős játékával mindig továbblendült a Pécs. A szerencse is elpártolt a vendégek mellől, mert a rendre kiperdültek a labdák a gyűrűből. Közben a baranyaiak a remeklő Supola vezérletével 35–21-re léptek meg. Hendlein tartotta a tíz pontos határon a kaposváriakat, de a negyed vége Antóni triplájával megint a baranyaiaké volt.

A nagyszünet után Simms talált be, de azonnal jött Budimir válasza. Az utóbbi sportszerűtlen hibája után Smith is távolról volt eredményes, így tovább nőtt a különbség. Tanácstalan volt támadásban a somogyi együttes, amely felállt védelem ellen képtelen volt pontokat szerezni. Budimir növelte húsz pont fölé az előnyt, míg a túloldalon Cooke csak a 27. percben szerezte első kosarát. Fodor Márton sportszerűtlen hibája után élt az újabb lehetőséggel a Pécs, a negyed végén pedig Antóni pedig ismét távolról talált be.

A látottak alapján a záró szakasz formalitás volt csupán, ellentmondást nem tűrően kosárlabdázott a baranyai alakulat és teljesen megérdemelten vezetett nagy különbséggel. Akármit próbáltak a kaposváriak semmi nem sikerült nekik, míg a túloldalon szinte minden beesett. Fodor technikaija után Sejfic duplája jött, így már 30 pont fölé nőtt az előny. A végén Duren és Hendlein által kozmetikázta a különbséget a somogyi alakulat, ám ez már nem befolyásolta a pécsiek fölényes diadalát.

Csirke Ferenc: – "Nincs ekkora különbség a két csapat közt. Ezúttal azonban mentálisan a Kaposvár fölé nőttünk. Nem láttam még ilyen szintű védekezést az elmúlt öt évben a csapatomtól. A harmadik negyedig csak negyven pontot kaptunk. Ugyan hivatalból, de elutaztam a meccs előtt és addig segítőim készítették fel a csapatot. Pályafutásom legnehezebb mérkőzésére készültem a héten. Nagyon feszült voltam, de a fiúk remekül küzdöttek és nyertek. Büszke vagyok a csapatomra."

Fekete Ádám: – "Nem tudtunk olyan tűzzel harcolni, ami számunkra elengedhetetlen, hogy jó eredményt érjünk el. Elnézést kérünk a szurkolóinktól. A felelősség abszolút engem terhel. A következő héten azon dolgozunk, hogy újra azt a csapatot láthassák a pályán, amely a győzelmeket szerezte. Gratulálok a Pécsnek, megérdemelten nyertek!"

PVSK-PANNONPOWER–Kaposvár KK 85–65 (21–11, 23–16, 26–15, 15–23)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1600 néző. vezette: Győrffy P., Jakab L., Vida B.
PVSK-PANNONPOWER: Nelson (6), Supola (10/3), Smith (17/9), Budimir (10/6), Sejfic (20). Csere: Halász Á. (4), Antóni (8/6), Bíró (-), Harazin (8), Demeter (-), Kranjajski (-), Bödör (2). Vezetőedző: Csirke Ferenc. Edző: Szentendrei Áron.
Kaposvári KK: Wisseh (2), Fodor M. (4), Cook (2), Hendlein (13), Simms (12). Csere: Duren (24/9), Grebenár (-), Baki (8/6), Papp P. (-), Hock (-). Vezetőedző. Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.
Az eredmény alakulása: 3. perc: 4–1, 7. perc: 17–6, 12. perc: 23–13, 17. perc: 58–37, 22. perc: 72–46, 27. perc: 62–37, 32. perc: 74–46, 37. perc: 81–53. Kipontozódott: Sejfic (a 38. percben). Jók: Budimir, Supola, Sejfic, Smith, Antóni, Nelson, illetve nem akadt kiemelkedő teljesítmény.

Delfinek.hu

Címkék: PVSK, KKK, Pécs, kosárlabda, vereség, Kaposvár, sport