A Serdülő "B" (12-13 évesek) és a junior "B" (15-18 évesek) korosztály Országos Bajnokságát Győrszentivánban rendezték. A KASI-KJK sportolói számára az idei évi 6. és 7. egyéni magyar bajnoki aranyat hozta a verseny.

Serdülő "B":

A fiatalabbak (KASI-sok) közül Schneider Barnabás a saját korosztálya aranya mellé ezúttal begyűjtötte az egy évvel idősebbekkel is tűzdelt mezőnyben újabb OB érmét 33 kg-ban, miután ezüstérmes lett.

A 66 kg-osok között Nagy Soma (alábbi képünkön balról) szerepelt kiválóan, ő a dobogó alsó fokára állhatott fel.

Junior "B":

Az idősebbek versenyében Naji Dávid 55 kg-ban idei harmadik OB aranyát nyerte, miután saját korosztálya (ifi) és a 23 éven aluliak magyar bajnoki címe után a junior "B" OB-n is lehengerlően szerepelt. (Szürreális, hogy a junior válogatott szakvezetője megkülönböztetett figyelemmel kíséri kiváló teljesítményét, de az ifi szakvezető pár hónapja még a nevét sem tudta ... Ez a siker újabb érv amellett, hogy aligha mellőzhetik az ifi válogatott jövő évi összeállításánál).

Ő egyébként az első somogyi judós, aki egy éven belül - az idősebbek között is felversenyezve - triplázni tudott OB-kon.

66 kg-ban Kozma Ákos is bomba formában van, hatalmas fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, korábbi háromszoros ifi Európa-kupa érmesünk várhatóan a juniorok között is beleerősödik majd a nemzetközi élmezőnybe, ha így folytatja !

Ebben a kategóriában szerepelt Huszár Máté is, és megfázással küszködve is jól teljesített, az 5. helyen zárt.

Címkék: dzsúdó, judo, KASI, bajnok, sport