Gyermekeink egészsége a legfontosabb, nekik kell megteremteni a sportolás lehetőségét, miattuk építünk majd új uszodát, de fontos, hogy a példaképeiket is támogassuk - mondta el a támogatási szerződés ünnepélyes aláírásakor Szita Károly polgármester.

Büszke vagyok rá, hogy milyen utánpótlásképzés van Kaposváron, ő értük megéri támogatni ezt a remek sportot, és azért érdemes felhúzni télire a sátrat, fejleszteni, támogatni a klubot, és tervezni a jövőt, hogy a fiataljaink sportolhassanak, egészségesebbek legyenek, mint mi – emelte ki a polgármester, aki felelevenítette a kaposvári vízilabda történelmet is.

A 2016/2017-es bajnoki évadra a Kaposvári Vízilabda Klub 38,1 millió forintos szponzori támogatás kap a várostól. Amennyiben a csapat a bajnokságban az első hat hely egyikét szerzi meg, további 5 forintos eredményességi támogatásban részesül.

Kaposvár kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás támogatását is, ezért a fiatal vízilabdások számára is biztosít 5 millió forintot.

Ezeken az összegeken felül az Önkormányzat idén is – részben önerőből, részben TAO pályázati forrásból – befedte az 50 méteres medencét és annak lelátóját, amely 50,2 millió forintba került.

Címkék: aláírás, kaposvári vk, vízilabda, támogatás, sport