Először adott otthon versenynek a kaposvári RG Csarnok a birkózó szezon őszi félévében. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola diák és serdülő korcsoportos birkózói a Dél-Nyugat Magyarországi Területi Szabadfogású Bajnokságon szálltak harcba az érmekért.

- Közel 130-an érkeztek a dél-nyugat területről. Ez a második területi bajnokság ebben az évben, tavasszal volt kötött fogásban, most ez a félév, ahogy elkezdődött az iskola szeptembertől, most szabadfogású versenyekkel fog eltelni - mondta a Kaposvári Sportköztpont és Sportiskola vezetőedzője, Takács László.

A KASI 21 birkózóval képviselte magát, a remek eredmények pedig nem maradtak el.

- Három kislány is volt a csapatban, nagyon ügyesen szerepeltek, és van a fiúknál egy-két olyan meglepetés ember, aakik nem csak hogy a dobogóra, de a dobogó tetejére jutottak fel. Említeném Miseta Mátét, vagy Gschwindt Bodónak az aranyérmét, akik eddig oda-oda értek egy-egy éremre, vagy netán keserű szájízzel távoztak egy-egy versenyről, mert nem sikerült nekik érmet szerezni, most szenzációs birkózással tudták megnyerni a versenyt - tette hozzá Takács László.

A fiúk mellett a lányok is kitettek magukért. A Fáth-ikrek közül Laura arany, Bianka pedig bronzéremmel zárt. Emlékezetes maradt számukra ez a verseny, hiszen a sors úgy hozta, hogy rögtön egymás ellen kezdték a küzdelmeket.

A versenyen résztvevő három kaposvári leány küzöl mindhárman érmet szereztek, ugyanis Kajtán Gréta is egy ezüsttel zárta a küzdelmeket.

A sportiskola fiataljai ezt követően a dél-nyugati területi csapatbajnokságon is kitettek magukért. A versenyt szintén Kaposváron az RG Csarnokban rendezték, a KASI birkózói pedig a diák és a serdülő korcsoportban is megnyerték összes párharcukat. Így első helyen végeztek és kiharcolták a részvételi jogot az országos csapatbajnokságra.

Címkék: szőnyeg, birkozás, kaposvár, sport