Idén 39. alkalommal rendezték Pécsett az ANK Delfin Kupa úszóverseny, ahol a Dél-Dunántúli régió 12 évnél fiatalabb úszói versengtek az érmekért, illetve a leggyorsabb fiúk és lányok a Delfin kupáért.

A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola utánpótlás korú úszói kiválóan kezdték a szezont. Negyven érmet szereztek 13 arany-, 13 ezüst-, valamint 14 bronz elosztásban. A 10-12 évesek minden úszásnemben 50 méteren, vegyesen 100 méteren, míg a legfiatalabbak minden úszásnemben 25 méteren versenyeztek.

A legeredményesebb sportiskolás a 11 éves Harsányi Mátyás volt, aki 4 aranyérmet gyűjtött be, az 50 m gyors, 50 m hát, 50 m pillangó, 100 m vegyes úszásban is a dobogó legfelső fokára állhatott. A legkisebbeknél a 9 éves Sárközi Szabolcs aranyat nyert gyorson és pillangón, háton és mellen ezüstöt gyűjtött. A 8 éves Király Flóra mellen és pillangón is első lett. A 9 éves Boruzs Bianka is aranyérmes volt a pillangón, hátúszásban pedig bronzérmet szerzett. A 8 éves fiúknál Kakuk Koppány pillangón aranyat, mellen és gyorson ezüstérmet szerzett, továbbá aranyérmet ért a 9 éves Szombathelyi Péter hátúszása. Éremszerző volt a mellúszásban a 9 éves Patakfalvi Áron is.

A 2006-ban született lányoknál a 10 éves Szántó Réka háton aranyat, gyorson, pillangón és 100 vegyesen ezüstöt szerzett. Az ugyancsak 10 éves Bank Loretta háton második, mellen harmadik lett.

A 11 éves Kardos Eszter mellen aranyat, gyorson és pillangón ezüstöt, míg háton bronzot szerzett. Ugyanebben a korosztályban Király Zsófi két második (hát, mell), és egy harmadik (gyors) helyezést könyvelhetett el. A fiúknál a 11 éves Pápai Péter háton ezüstöt-, gyorson és mellen bronzérmet érdemelt. A 10 éveseknél Fajtai Kristófnak két bronzérmet (gyors, pillangó) akasztottak a nyakába. A 12 éveseknél Károly Zalán minden úszásnemben (gyors, hát, mell, pillangó és vegyes) bronzérmet szerzett.

Külön említést érdemel, hogy az utolsó versenyszámban az úgynevezett csillagszóró úszásban Kardos Eszternek, Király Zsófinak, Károly Zalánnak, Pápai Péternek és Harsányi Mátyásnak lehetett szurkolni, akik a mezőny nyolc leggyorsabb úszója közt voltak.

A versenyzőket a Meiszterics László, Gelencsér András, Szabó Anett edzőtrió készítette fel.

Címkék: úszás, KASI, érem, sport