Egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség. Ilyen eredménysor után készült a Szolnok elleni rangadóra a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U16-os együttese. A Miovecz-legénységet betegségek és sérülések tizedelték a meccs előtt, de így is optimistán vágtak neki a 90 percnek.

"Szintén egy olyan csapattal játszunk, akivel még nem mérkőztünk, másodosztályból jöttek ők is, mint ahogy mi is másodosztályból. Egy tapasztalatunk volt már a Gyirmót ellen, egy nagyon kultúráltan és szervezetten védekező csapatot ismerünk meg bennük. Bizakodó vagyok, de vannak olyan negatív dolgok itt a felkészülés során, ami betegség és egyéb olyan kisebb sérülés, ami miatt nem tudunk egy ritmust játszani, mert akkor az saját magunkra veszélyes" - mondta Miovecz Zoltán, a kaposváriak mestere.

A korábbi élvonalbeli játékos csapata egyelőre a másodosztály középmezőnyében foglal helyet. Egy-két győzelemmel azonban az élmezőny sem lenne elérhetetlen.

"Szerintem Zoli bácsi nagyon jó edző, szakmailag is, meg nagyon jó játékos is volt. Vele pedig nagyon jó eredményeket fogunk még elérni szerintem" - tette hozzá Simon Róbert, a csapat játékosa.

A vendég szolnokiak újoncként rögtön három győzelemmel kezdték a pontvadászatot, majd jött egy hazai vereség a Videoton ellen. A Cseri útról azonban ismét győztesen szerettek volna távozni.

"Nagyon hosszú utazáson vagyunk túl, nagyon kiegyenlített a bajnokság és hát mindenképpen győzelmi reményekkel jöttünk, meglátjuk, hogy mi lesz a vége" - válaszolta Misovics Sándor, a Szolnoki MÁV FC U16-os csapatának edzője.

A mérkőzés végül a zöldmezes kaposváriak számára alakult jobban. Keresztes szólója után már a 15. percben megvolt a vezetés, az előnyt pedig Kovács duplázta meg 20 perccel később.

A szolnokiaknak a lefújás előtt még összejött a szépítés, a hazaiak sikere azonban nem forgott veszélyben. Így Miovecz Zoltánék megszerezték második győzelmüket is a bajnokságban.

Címkék: u16, bene ferenc labdarúgó akadémia, szolnok, labdarúgás, sport