Az egyesület évadnyitó sajtótájékoztatóján, a Centrál Kávézóban mutatták be az együttes legújabb szerzeményét, a 24 esztendős ütőt, Debora Ribeiro Araujot, aki a legutóbbi két szezont Nyíregyházán töltötte.

Vele együtt immár kilenc olyan játékos szerepel a kaposváriak keretében, akik tavaly még nem ebben az alakulatban játszott. Érdekesség, hogy a bajnok és kupagyőztes Békéscsabától három fiatal érkezett Somogyba: Korniss Ildikó, Kanizsai Dorottya és Bagyinka Fanni egyaránt tanul a sportolás mellett.

Az új vezetőedző, a korábban a férfi szakágban játékosként, edzőként és utánpótlás szövetségi kapitányként is szép sikereket elérő Zarka Péter elmondta: a közös munka augusztus 22-én kezdődött meg, azóta a horvát ZOK Osijek, valamint három magyar élvonalbeli gárda, a Nyíregyháza, a Budaörs és a Palota csapatával is találkozott a Diamant, és kedvezőek az eddigi tapasztalatok. A remények szerint az elmúlt három évad nyolcadik helyezése után immár előreléphet a társaság. Szintén a célok közé tartozik, hogy a junior korosztály és az egyetemi együttes dobogós helyezést érjen el a bajnokságában.

A klub ügyvezető-elnöke, Orosz Ferenc elmondta: a vezetés hároméves koncepciót alakított ki, melynek utolsó lépéseként a négy közé jutás lesz a lányok célja a bajnokságban. Az esemény záró részeként a Kaposvári Női RC újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a névadó támogató 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft-vel. A cég immár ötödik éve segíti a Dunántúl egyetlen NB I-es női röplabdacsapatát céljai elérésben.

Címkék: debora ribeiro araujo, sajtótájékoztató, évadnyitó, 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, sport