Ekkor landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az a járat, amellyel megérkezett a brazil Debora Ribeiro Araujo. A 24 esztendős nyitásfogadó-ütő a szezon végéig kötött megállapodást a nyári szünetben szinte teljesen átalakuló somogyiakkal.

null

A sportolónő neve nem ismeretlen a hazai röplabdabarátok előtt, hiszen az elmúlt két évben Nyíregyházán ütötte a labdát. A ponterős játékos a szezon végén hazatért, aztán úgy alakult, hogy - Sao Paulo és Frankfurt érintésével - újra Magyarország felé veszi az irányt. A Belo Horizontéban született brazil hölgy korábban négy éven át tanult és röplabdázott az Egyesült Államokban, Nebraska államban, majd Kaliforniában, aztán igent mondott a nyírségiek hívására, és nem bánta meg a döntését.

"Komoly terveim vannak, keményen szeretnék dolgozni, és mindent megteszek azért, hogy segítsem a kaposvári csapatot a célok elérésében. Támogatom majd a klubot és a társaimat mindenben, amiben tudom. A figyelem és a tisztelet nagyon fontos számomra. Nyíregyházán jól éreztem magam, és bízom benne, hogy Kaposváron is minden rendben lesz. Bizonyára segít majd a gyors beilleszkedésben, hogy előző együttesemben együtt röplabdáztam Sitkey Mariannal, akivel jó kapcsolatban voltam és vagyok. Szerencsésre mindig könnyen tudtam alkalmazkodni, ezzel sosem volt problémám. Élvezem, amit csinálok, számomra természetes, hogy minél hamarabb felvegyem a ritmust az új helyen. Már nagyon várom, hogy elkezdődjön a bajnokság" - nyilatkozta Debora a repülőtéren.

"Adódott egy nagyszerű lehetőség, amivel éltünk, ráadásul úgy gondoljuk, hogy Araujo életkorából, múltjából, játéktudásából és magyarországi tapasztalataiból adódóan nagy segítségére lesz a Diamant csapatának a következő évadban. Nagyon bízom abban, hogy a korábbinál több néző lesz kíváncsi a mérkőzéseinkre, a Kaposvári Röplabda Akadémia növendékeinek pedig plusz motivációt adhat, hogy testközelből láthatnak majd egy brazil röplabdázót, akár a bajnoki meccseken, akár pedig időnként a saját edzéseiken is" - tette hozzá Orosz Ferenc, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem együttesének ügyvezető-elnöke.

A nyári szünetben alaposan átalakult (és a remények szerint meg is erősödött) kaposvári együttes szeretne az ötödik vagy a hatodik helyre odaérni a bajnokság végén. Érdekesség, hogy a kaposvári női klub első idegenlégiósát éppen 25 évvel ezelőtt szerződtette a litván Ingrida Zukauskaite személyében.

A kilencvenes évek végén ukrán játékosok szerepeltek a csapatban, három éve pedig a magyar-román kettős állampolgárságú center, Stirt Tímea kapott lehetőséget a somogyiak színeiben.

Címkék: brazília, debora araujo, átigazolás, 1.mcm-diamant kaposvári egyetem, sport