Egy vérbeli rangadót is tartogatott a megye kettő déli csoportjának legutóbbi játéknapja. A listavezető, és eddig veretlen Somogysárd ugyanis egyik üldözőjét, a harmadik helyen álló Juta gárdáját fogadta.

A mérkőzés első félideje a házigazda szempontjából alakult jobban: a 24. percben megszerezték a vezetést, és bár a 42.-ben egyenlített a Juta, a szünet előtti utolsó pillanatban újra visszavették a vezetést.

A fordulás után sokáig szorongatott a vendég alakulat, ám Páger Balázs gólja után végképp kezdtek elfoszlani a jutai pontszerző remények. A meccs legvégén Kiss Márk tette fel az i-re a pontot, góljával 4-1-re alakítva a végeredményt.

A Somgysárd ezzel egy újabb fontos rangadót nyert és tövábbra is őrzi veretlenségét.

"Mivel a dobogó első helyén állunk, így mindenki minket szeretne megverni. Nekünk minden mérkőzés egy rangadó, nagyon örülünk neki, hogy a közönséget négy góllal ma is ki tudtuk szolgálni. Úgy érzem, hogy a hazai pálya és az, hogy meg szerettük volna mutatni a nézőknek, hogy van bennünk tart, valamint hogy szeretnénk mindenkit megfosztani a győzelem ízétől, és minden pontot magunkévá tenni. Szerintem a kitartásunk és az egymás iránti küzdés, ez az ami most dominált" - mondta Bázel Kornél, a Somogysárd SE játékosa.

Jutai oldalon érhető módon nagyon csalódottak voltak. Nem csupán a vereség, hanem amiatt is, hogy ezúttal sem sikerült győzelemmel zárniuk egy fontos rangadót.

"Pont erről beszéltünk, meg ezt mondtam a játékosoknak, hogy most már évek óta ott vagyunk a dobogó közelében, az ilyen meccseken kellene kicsit közelebb kerülni az ellenfelekhez. Egyszerűen nem tudjuk átlépni az árnyékunkat. Megyvagyunk, partiban vagyunk, ezeken a meccseken nem tudjuk egyszerűen a 100%-ot hozni és ez nagyon karcsú. Hiába verjük meg a nálunk gyengébb csapatokat, ha a rangadóko nem tudunk úgy szerepelni, ezen változtatnunk kell" - tette hozzá Tóth Norbert, a Juta SE játékos-edzője.

Sikerével a Somogysárd továbbra is vezeti a bajnokságot, de szorosan ott van mögöttük a Hetes is, akik hozzájuk hasonlóan öt győzelemmel és egy döntetlennel rendelkeznek.

Címkék: somogysárd, juta, megye, labdarúgás, sport