Remek mérkőzésnek ígérkezett az Érd siófoki vendégjátéka az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság nyitófordulójában, a két csapat ugyanis a tavalyi szezonban is nagyszerű meccseket vívott egymással.

Gólokból és szép jelenetekből ezúttal sem volt hiány a felek összecsapásán, mely 3-3-ig kiegyenlítettnek bizonyult. Onnantól kezdve viszont a vendégcsapat folyamatosan kezdett elhúzni ellenfelétől. Előbb 4, majd aztán 6 gól is volt a két csapat között a vendégek javára.

Az összesen 12 találatig jutó Krpež folyamatosan ontotta a gólokat, a kapuban pedig Győri mutatott parádés teljesítményt az érdieknél. A második félidőnek nyolc gólos vendég előnyről vágtak neki a csapatok.

A házigazda eztán kezdett magára találni, s apránként elkezdte lefaragni tetemes hátrányát. Tíz perccel a vége előtt két pontra is felzárkóztak a sófokiak, ám újabb nagy hajrát nem tudtak indítani. Sőt, hibáikat kihasználva az Érd végül megérdemelt, 31-27-es győzelmet aratott.

Szabó Edina, Érdi VSE: Nagyon örülünk, hogy sikerült a győzelmet kiharcolni. Külön szeretném kiemelni Győri Barbarát, hiszen fiatal kapus, tulajdonképpen ez volt az első NB1-es mérkőzése. Gratulálok és köszönöm az edzőjének, Rácz Mariannak a munkáját. Ez az csapatnak az erejét mutatta, hogy képesek voltak a kapitányok nélkül ennyire küzdeni, harcolni és megszerezni a győzelmet.

Horváth Roland vezetőedző, Siófok KC: Én mindig azt kérem a játékosaimtól, hogy tudjak felemlet fejjel lejönni a pályáról. Ha ez sikerülni fog, és meg vagyunk elégedve azzal, amit tettünk, akkor jó úton járunk. Úgy gondolom, hogy jó úton járunk, attól függetlenül, hogy nagyon sok zicert hibáztunk, ami örök probléma még mindig nálunk. Megpróbálok ezen állítani, hogy a csapat teljesítménye ezáltal jobb legyen. Megyeünk előre, törekszünk arra, hogy ilyen szintű csapatokat tudjunk megverni, mint az Érd.

Az érdiek a következő fordulóban a Vácot fogadják, míg a Siófok Mosonmagyaróvárra látogat.

Címkék: érd, siófok, kézilabda, nb1, sport