"Ne önmagában tekintsenek egy-egy támogatói szerződésre, vagy beruházásra, hiszen ezeknek együttesen van akkora ereje, hogy mozgásra ösztönözze a helyi fiatalokat"hangsúlyozta Szita Károly a Kaposvári KK támogatói szerződésének aláírásakor.

"Habár a Kaposvári Kosárlabda Klub kapta, az ő hatásukra sokkal több gyermek kezdte el űzni ezt a remek sportot, a Delfinek játékosai remek példát mutatnak, és mutattak korábban fiataloknak, vonzzák őket a sport világába" – emelte ki Szita Károly, majd hozzátette, a város egyik legnagyobb feladata az, hogy a jövő generációi egészségesebb legyenek, mint mi, ehhez pedig a testmozgás elengedhetetlen.

Ezt a célt szolgája például az augusztus 20-án átadott Kosárlabda Liget is.

Idén 35 millió forintot kap a klub a várostól a szponzori szerződés keretében, ebben benne van a bajnokság finanszírozása és a Magyar Kupa nevezési díja is. Ezen túlmenően a város továbbra is működtetni a sportcsarnokot, ez éves szinten nyolcmillió forint megtakarítást jelent a csapatnak, valamint 11 millió forint eredményességi támogatás kapnak a kosarasok, amennyiben a KKK sikeres szezont zár.

A támogatási szerződésen túl két másik paktumot is aláírtak, egyfelől leigazolták Hendlein Roland kaposvári nevelésű játékost, aki most szignózta a klubbal megegyezést, valamint MAN buszgyártó cég három éves támogatásáról biztosította a Kaposvári Kosárlabda Klubot.

Nézzék meg videónkat az ünnepélyes szerződéskötésről:

Címkék: szerződéskötés, kaposvári kk, utánpótlás, sport