A nyári szünetben alaposan átalakult és a remények szerint meg is erősödő társaság szerdán 14 óra 30 perctől a horvát élvonalbeli ZOK Osijek ellen mutatkozik be a városi sportcsarnokban.

Az eszéki klub 2013-ban alakult, de a városban nagy hagyományai vannak a röplabdának. A kaposvári együtteshez hasonlóan több egyetemista szerepel a ZOK Osijek gárdájában is, ráadásként ketten, Antonia Volmut és Katarina Pavičić a horvát junior válogatott tagjai. A horvátok az utánpótlás-nevelés terén is jeleskednek: az elmúlt hat évben 8 arany-, 6 ezüst- és 5 bronzérmet nyertek a különböző korosztályos tornákon.

A somogyiak bíznak benne, hogy a szerdai felkészülési találkozó egy hosszú távú, mindkét fél számára előnyös nemzetközi kapcsolat kezdete lesz, felnőtt és utánpótlás szinten egyaránt.

A Diamant-lányok a folytatásban sem kapnak túl sok pihenőt, és erős csapatok ellen készülhetnek az október 22-én, Békéscsabán induló pontvadászatra. A csapat a jövő héten, hétfőn és kedden, két edzőmérkőzés erejéig vendégül látja a három venezuelai és egy argentin idegenlégióssal, valamint magyar válogatott játékosokkal felálló Fatum-Nyíregyháza gárdáját. Érdekesség, hogy a szabolcsiak vezetőedzője a kaposvári származású Horváth András, aki a közelmúltban a magyar-szlovák közös rendezésű utánpótlás Európa-bajnokságon irányította a magyar nemzeti együttest.

Zarka Péter tanítványai szeptember 23-án, pénteken Budaörsön lépnek pályára egy villámtornán, a hozzájuk hasonlóan NB I-es házigazdák és az élvonalban újonc Palota RSC ellen. A tervek szerint október elsején Újpesten játszik majd dupla edzőmeccset a társaság, és a lila-fehérek még a bajnoki rajt előtt viszonozzák majd a somogyiak látogatását.

Címkék: Zarka Péter, edző, Diamant, bajnokság, sport