Az ötödik fordulóban immár negyedik győzelmét ünnepelhette a Rákóczi az NB III Nyugati csoportjában. Jovánczai és Hujber egyaránt bevette a zalaiak kapuját, a legvégén pedig Pintér büntetőt hibázott.

A kaposváriak jól felkészültek soros ellenfelükből, így nem érte őket meglepetés az ideálisnak nem nevezhető pályán. Csapatunk kézbe vette az irányítást, és a 28. percben megszerezte a vezetést: Vadas beadása után Jovánczai talált a kapuba. 0-1. Tíz perccel később megduplázta előnyét a Rákóczi: ezúttal hadaró adta a gólpasszt, Hujber pedig a lehetőség értékesítésében jeleskedett. 0-2.

Alig telt el tíz perc a második félidőből, amikor a fiúk végleg eldönthették volna a győzelem sorsát, de Házi Bence kihagyta a ziccert. A hazaiak a 76. percben szépíteni tudtak Horváth D. révén, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, a hajrában mindent egy lapra tettek fel, és nagy erőket mozgósítottak az egyenlítésért. A mieink azonban nem ijedtek meg, uralták a meccset a végén is, ráadásul Kollega buktatása után még büntetőt is rúghattak, de Pintér A. lövését hárította Horváth kapus.

A látottak alapján a Rákóczi megérdemelten nyert az időnként durván futballozó Andráshida otthonában, így öt forduló után 13 ponttal várhatja a folytatást. A következő ellenfelünk a Tatabánya lesz hazai pályán, még mindig a stadionban.

Házi László: Gratulálok a fiúknak az értékes idegenbeli győzelemhez. Az elképzeléseink szerint alakult a mérkőzés, és ha nem is nyújtottunk kiemelkedő teljesítményt, rászolgáltunk a bajnoki pontokra. A hétközi igazolásaink közül Nagy és Ludánszki is pályára lépett, a sérülése után visszatérő Kollega pedig egy tizenegyes kiharcolásával tűnt ki. Ha el akarjuk érni a kitűzött céljainkat, ezeket a meccseket meg kell nyerni. Az Andráshida kellemetlen ellenfél, de sikerült felülkerekednünk. Külön köszönet azoknak a szurkolóknak, akik elkísérték a csapatot idegenbe, és előbb buzdították, majd meg is ünnepelték a társaságot.

Tarr Andráshida SC - Kaposvári Rákóczi FC 1-2 (0-2)
Andráshida. V.: Kovács G. (Király, Nagy V.)
Andráshida: Horváth M. - Horváth T. (Ferencz, 87.), Baráth, Kalamár, Pesti - Szegleti, Varga M. (Vittman, 57.) - Horváth D., Kovács L. (Marsai, 69.), Balla - Tóth L. Vezetőedző: Dobos Sándor
Rákóczi FC: Somodi – Vadas (Nagy J., 46.), Lakatos G., Havas, Hadaró – Nagy K., Pintér A. – Hampuk (Kollega (55.), Jovánczai (Ludánszki, 79.), Házi B. – Hujber. Vezetőedző: Házi László
Gólszerzők: Horváth D. (76.), illetve Jovánczai (28.), Hujber (38.)
Sárga lap: Varga M. (34.), Kovács L. (43.), Szegleti (68.), illetve Vadas (31.), Kollega (94.)
Kiállítva: Pesti (93.)

 

Címkék: andráshida, NB III, Rákóczi, labdarúgás, Kaposvár, sport