Második hazai megye kettes mérkőzésére készülhetett a Böhönye ellen a Kaposfüred SC. A megye három északi csoportjának tavalyi bajnoka, első alkalommal nem tudta megörvendeztetni szurkolóit hazai pályán, a második fordulóban viszont Somogyudvarhelyen már megszületett a csapat első győzelme.

"Nyilván egy kicsit más az osztály ritmusa, illetve a játéka, mint a megye három volt. Ez jóval gyorsabb, keményebb. Az elején még küszködtünk problémákkal, játékosállományilag nem nagyon voltunk meg, nagyon szeretném, ha itt lenne már a második győzelmünk és ezzel kicsit meglepetést tudnánk okozni az egész osztálynak is" - mondta Pál Gábor, a Kaposfüred vezetőedzője.

A Böhönyét meglepni viszont nem ígérkezett egyszerű feladatnak. A gárda a tavalyi szezont a 9. helyen zárta, idén viszont remek rajtjuknak köszönhetően a második helyről várták a Füred elleni meccset.

"Hála Isten jól indult a szezonunk. Változás annyi történt, hogy igazoltunk három játékost, Somogyszobról Bódis Gábor és a Jancsik Gellértet, és Segesdről a Horváth Péter érkezett. De nagy részt a szereplésünket fejben sikerült helyre rakni, és ebben látom a csapat erejét, mert úgy állunk hozzá, ahogy kell egy futballcsapatnak, és ebben nagyot változtunk tavalyhoz képest" - tette hozzá Drávecz Ferenc, a Böhönye KSE játékos-edzője.

A középkezdés után aztán szinte folyamatos nyomás alá helyezte a hazaiakat a zöldmezes Böhönye. Egyre-másra vezették a veszélyes akciókat, míg a 7. percben egy gyors szabadrúgás után a vezetést is megszerezte Drávecz Ferenc csapata.

A tempóból eztán sem vettek vissza, és két perccel később újabb gólnak örülhettek a vendégek. Innentől kezdve aztán kiegyenlítetté vált a csata, sőt, a Füred még szépíteni is tudott.

Öt percre rá jött azonban az újabb böhönyei gól, ami el is döntötte a találkozót. Győzelmének köszönhetően a Böhönye fel is ugrott a tabella tetejére, ráadásul három forduló után már csak ők és a jutaiak rendelkeznek hibátlan mutatóval a megye kettő déli csoportjában.

Címkék: megye 2, kaposfüred, böhönye, labdarúgás, sport