Az MJVSZ elnöke hozzá tette: a megyei jogú városok a hazai sportélet egyik legnagyobb támogatói.

"Évente mintegy 12 milliárd forintot adnak a megyeszékhelyek a helyi sportéletre, ennyivel támogatják a nagyvárosok sportolóikat, egyesületeiket. De nem csak ezzel segítjük őket, hanem azzal is, hogy nálunk vannak a felkészüléshez nélkülözhetetlen sportcsarnokok, uszodák, atlétikai pályák, melyeket éves szinten mintegy kétmilliárd forintból tartunk fent, működtetünk"emelte ki Szita Károly.

A polgármester az MJVSZ elnökeként valamennyi város nevében gratulált Borkai Zsoltnak, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének a riói olimpián elért sikerekhez, valamint megköszönte sportolóinknak a nemzeti rangsorban elért 12. helyezést.

Szita Károly a Modern Városok Program kapcsán megemlítette: a következő években tovább bővülnek majd a sportolási lehetőségek, s javulnak a körülmények is, hiszen a hazai nagyvárosokat érintő beruházás-sorozat számos sport célú fejlesztést is tartalmaz, megadva a lehetőséget arra, hogy a következő olimpiákon, hazai és világversenyeken is az élmezőnyben végezzenek a magyar sportolók.

Címkék: sporttalálkozója, megyei jogú városok, győr, szita károly