Tovább folytatódik Szvoboda Bence (24) számára a hullámvasút. Az év eleji térdsérülése, majd a csehországi keréktörése után, most a dereka babrált ki vele. Az ADAC MX Masters, nemzetközi német motokrossz bajnokság gaildorfi versenyén indult a hétvége folyamán, ám arra ő sem számított, hogy a vasárnapi futamokon csak néző lesz.

Már a szombati első edzésen megtörtént a baj. Az egyik gyorskör teljesítésekor a motor megütötte a derekát, ami nagy fájdalom kíséretében jelentkezett. Ezután még teljesítette az időmérő edzést, ahol csoportjából a 9. legjobb idővel minősítette magát a futamokra. Az orvosi felülvizsgálat után azonban nem kapott versenyengedélyt.

„Az egyik kanyarban nagy fájdalmat éreztem a derekamban, de ilyenkor az adrenalin hatására nem foglalkozik vele az ember. Estére már alig bírtam mozogni. Az orvos szerint az ötös derékcsigolyám becsípett egy ideget. Kaptam infúzióban fájdalomcsillapítót, de nem javult az állapotom. Vasárnap reggel az orvos megtiltotta a versenyzést. Sajnálom, hogy pocsékba ment a hétvége.” - összegezte gondolatát a kaposvári motoros.

Bence számára most indul be igazán az őszi szezon, sorsdöntő összecsapások követik egymást minden hétvégén. A magyar és a cseh bajnokság is a finiséhez érkezik, és mindkét sorozatban előkelő pozícióból várhatja a folytatást. Legközelebb most hétvégén, Hódmezővásárhelyen száll nyeregbe a nyolcszoros magyar bajnok.

Címkék: motokrossz, Szvoboda, bajnok, Kaposvár, sport