Július 30-án a szlovákiai Samorinban rendezték meg a sprint távú Quadratlon Európa Bajnokságot. A kaposváriak - akárcsak a korábban megrendezett sprint és középtávú Világbajnokságokon - ezen a versenyen is folytatták jó szereplésüket és összesen öt érmes (három arany egy-egy ezüst és bronz) helyezést értek el.

Az Európa Bajnokságra 7 fős magyar küldöttség utazott el köztük két kaposvári Csima Laura és Csima Ferenc. A magyar csapat kiválóan teljesítve nyerte az éremtáblázatot összesen 9 éremmel (6 arany 2 ezüst és 1 bronz). A helyszín nem volt ismeretlen a magyarok számára, hiszen tavaly ugyanezen a pályán rendezték meg a sprint távú Világbajnokságot. A versenyzőket ezúttal is kiváló körülmények és nagyszerű szervezés fogadta. A vizes számoknak a Duna egyik holtága adott helyet, a kerékpár és futópálya pedig a Duna gáton került kialakításra. A 800 méteres úszást követően 18 km kerékpározás, 4 km kajak és 4 km futás várt a résztvevőkre. A kaposváriak hagyományosan jól teljesítették a vizes számokat, a kerékpározás és futás során pedig próbálták megtartani a vizes számokban szerzett előnyt. Csima Laura a junior nők mezőnyében ezúttal sem talált legyőzőre és megszerezte az első helyet. Teljesítménye az abszolút női mezőnyben a harmadik helyre volt elegendő. Csima Ferenc a mastersek mezőnyében állhatott fel a dobogó legfelső fokára, mely az abszolút férfi mezőnyben a második helyet jelentette számára. Csima nem kis meglepetésre óriási csatában két korábbi világbajnokot is megelőzött a versenyben.

Csima Ferenc az egyéni számot követően a váltók versenyében is érdekelt volt, ahol a két vizes számot teljesítette. Társával a spanyol Enrique Pecessel, több mint egyperces előnnyel végeztek az élen és nyertek Európa bajnoki címet.

Győzelmének köszönhetően Csima Laura a Quadratlon Világkupa sorozatban továbbra is az első helyen áll korosztályában és a második helyen a női abszolútban. Csima Ferenc a második helyen áll a mastersek között és a negyedik helyen a férfiak abszolút versenyében.

A Világkupa sorozat hátralevő versenyeiben kisebb változás következett be. A magyarok egész évben nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően az augusztus végi Balatonakaliban megrendezendő Országos Bajnokság is a Világkupa része lesz, valamint egy héttel később a németországi Ratscherben megrendezendő német bajnokság is megkapta ugyanezt a besorolást.

 

Címkék: quadratlon, Csima, kajak, kerékpár, úszás, futás, sport