A hétvégi nagy hőség sem riasztotta el a sport szerelmeseit a szántódi strandról. A 32 fokos hőségben volt, aki a vízben kosárlabdázott, vagy kapura dobált. Mások a partot választották.

- Nagyon gyakran szoktunk ide lejárni, itt van nyaralónk és a röplabdát, a lábtengót próbáltuk ki és focizni is szoktunk - mondta Nemes Nikolett.

Szántódon a legkedveltebb sport a strandröplabda, leginkább ezt űzik a csapatok.

- Az abszolút népszerű a strandröplabda, vannak akik tavalyról visszajárnak, írnak nyár elején. A pálmát az viszi. Milyen korosztály, melyik időtájban keres titeket. A korosztály vegyes kicsik, felnőttek, idősebbek is beállnak, hétköznap is megy 4 óra után jönnek, mert akkor a homok is játszható. Egész nap reggeltől sötétedésig - válaszolta Bakos Ádám, az egyik szervező.

Idén is népszerűek a Mozdulj Balaton rendezvényei
Idén is népszerűek a Mozdulj Balaton rendezvényei

Somogyban idén 16 helyszínen mozoghatnak a sportolni vágyók augusztus 20-áig.

- A cél ezzel a rendezvénysorozattal az, hogy, akik lejönnek nyaralni, pihenni, kicsit tudjanak pihenni, kikapcsolódni, ne az legyen, hogy ülnek a víz szélén, hanem kicsit átmozgassuk őket - tette hozzá Pásztor Marcell, szervező.

Az idei programsorozat Vonyarcvashegyen, a Lido Strandon zárul majd, augusztus 27-én a Mozdulj Balaton Sporttalálkozóval.

Címkék: 2016, szántód, mozdulj balaton, sport