Az egyesület elnöke, Herczeg Erik az évadnyitó sajtótájékoztatón bejelentette: a cél az NB II-be kerülés, és ehhez kiemelkedően kell majd teljesíteni a harmadosztályban is. A játékoskeretet szeretnék úgy megerősíteni, hogy alkalmas legyen a feladat végrehajtására, és az öt hetes felkészülési időszak jó alapot teremthet a sikeres szereplésre. Házi László vezetőedző elmondta: két hétig hazai környezetben készül a társaság, majd egyhetes edzőtábor következik a programban.

Házi László munkáját pályaedzőként Horváth Zoltán segíti, a rehabilitációért Somlyai Nóra felel, technikai vezetőként pedig Takács Róbert tevékenykedik majd. A korábbi válogatott Waltner Róbert utánpótlás-edzőként folytatja, a felnőtt együttesnél pedig az egyéni képzésben segít.

null

A sajtótájékoztatón mutatták be a Rákóczi Labdarúgó Kft. ügyvezető igazgatóját, Opalkó Tibort és a klub új sportigazgatóját, az 50 esztendős Zsivóczky Gyulát, aki a Bene Ferenc labdarúgó Akadémia szakmai munkájáért is felel a továbbiakban. A legutóbb a Ferencvárosnál dolgozó szakember, aki 1984-ben tagja volt az Európa-bajnoki címig jutó ifjúsági válogatottnak, elmondta: nagy kihívás számára a kaposvári feladat, és az a célja, hogy a Rákóczit visszavezesse az őt megillető helyre a magyar labdarúgásban.

Augusztusban elkezdődik a Rákóczi Stadion felújítása, így a csapat az Arany úti sportcentrumban edz majd, a mérkőzéseket pedig a Bene Akadémia Cseri úti centerpályáján játssza majd. A fiúk július 9-én, szombaton játsszák első előkészületi mérkőzésüket a Szekszárd otthonában.

Címkék: igazolások, sajtótájékoztató, előtt, nb3, szezon, rákóczi, sport