Úriemberekhez méltóan, egy szál virággal kedveskedtek a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságának vezetői a díjátadóra érkezett hölgyeknek.

null

Ünnepelni pedig volt mit, hiszen mind az öregfiúk, mind a női bajnokságokban sikeres szezonon vannak túl a csapatok.

- Az öregfiúk bajnokságnak hagyománya van Somogy megyében, ez látszik is. Tíz csapattal zajlanak a küzdelmek. A lányokat körülbelül három éve indítottuk el és most odáig eljutottunk, hogy egy fiatalabb, az U15-ös korosztály is kinőtte magát és ott is sikerült egy bajnokságot elindítanunk és remélhetőleg jövőre mégtöbb csapat fog ebbe a bajnokságban jelentkezni - válaszolta Nemes Nándor, az MLSZ-SMI igazgatója.

A hölgyek északi csoportját idén a siófokiak nyerték, megelőzve a Dél-Balaton FC-t. A bronzérem viszont nem Somogyba került, hiszen a Fejér megyei Nádasladány végzett a csoport harmadik helyén.

null

- A Siófok ellen nehéz volt, a többi csapatot megtudtuk volna verni, ha jobban teljesítünk, csak volt lebetegedés, sérülés, a meleg is zavart minket, úgyhogy igazából a harmadik hely szerintem tökéletes - tette hozzá Bóta Klaudia, az AFC Nádasladány csapatkapitánya.

Az öregfiúk között nem borult a papírforma, így idén is a Balaton-partjára került a győztesnek járó trófea.

- Vannak könnyebb mérkőzések, ahol gyakorlatilag az öregfiúk bajnokságra jellemző színvonal, illetve mozgás mennyiség az ami elég a mérkőzéshez, illetve vannak olyan ellenfelek, a Balatonlelle, a Balatonkeresztúr, akik ellen nagyon nehéz mérkőzést játszani. A meccsek színvonala, ritmusa az a megyei elsőosztály ritmusát azt nem alulról karcolja - mondta Csendes Balázs, a Siófoki Bányász Öregfiúk csapatából.

A csapatoknak járó kupák mellett, a gólkirályoknak, királynőknek járó trófeákról sem feledkeztek meg a szervezők.

Az U15-ös megyei leány bajnokságban az a Terestyényi Anna lett a legjobb gólvágó, aki legutóbb még azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy bemutatkozhatott az U15-ös válogatottban. Igaz akkor a kapuban kellett helyt állnia.

null

- A megyei bajnokságban mindig mezőnyben játszottam és sikerült gólt is rúgnom néha, úgyhogy én lettem a gólkirály. Erősebb bajnokságban is játszottunk, de azért itt is voltak kemény meccseink - mondta Terestyényi Anna, a Kaposvári Rákóczi BFLA gólkirálynője.

Íme a teljes végeredmény:

Megyei Női Kispályás Bajnokság Összesített

I. Siófoki Bányász SE
II. FC Barcs
III. Dél-Balaton FC

Megyei Női Kispályás Bajnokság - Dél

I. FC Barcs
II. Kaposfüredi Párducok SC
III. NFC Csököly SE

Gólkirály: Józsa Bianka, FC Barcs

Megyei Női Kispályás Bajnokság - Észak

I. Siófoki Bányász SE
II. Dél-Balaton FC
III. AFC Nádasladány

Gólkirály: Boér Renáta, Siófoki Bányász SE

Megyei Leány U-15

I. Kaposvári Rákóczi BFLA
II. Siófoki Bányász SE
III. FC Barcs

Gólkirály: Terestyényi Anna, Kaposvári Rákóczi BFLA

Megyei Öregfiúk Bajnokság - Észak

I. Siófoki Bányász SE
II. Balatonlelle SE
III. Balatonkeresztúr KSK

Gólkirály: Takács György, Balatonlelle SE

Címkék: 2015/2016, öregfiúk, díjátadó, női, megyei, labdarúgás, sport