Kaposvári sikerekből sem volt hiány a kedden véget ért uszonyosúszó világbajnokságon. A görögországi Volosban hárman szálltak medencébe az 1. MCM-Diamant Adorján SE csapatából, nem is eredménytelenül. Varga Krisztina előbb a harmadik helyet szerezte meg 100 méteres uszonyos gyorsúszásban. Majd 200 méteren, új egyéni csúccsal szerzett ezüstérmet.

- Elégedett vagyok, hiszen utoljára három éve álltam dobogón 100 méteren, úgyhogy annak nagyon örültem, hogy idén ismét sikerült dobogóra állnom a felnőttek között, 200 méteren nagyon meglepődtem, hogy ilyen jó időt tudtam úszni és második tudtam lenni, úgyhogy teljes mértékben elégedett vagyok - tette hozzá Varga Krisztina.

Hamlin Matthew életében először szerepelt felnőtt világversenyen, így számára a tapasztalaszerzés volt a legfőbb cél. 100, valamint 1500 méteres felszíni úszásban indult, utóbbi számban pedig az igen értékes kilencedik helyen végzett.

- Az idő eredményeim nem lettek annyira jók, de úgy érzem, hogy ezzel a versennyel nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem és a jövő évben megpróbálok sokkal többet dolgozni és nagyobb eredményt elérni - válaszolta Hamlin Matthew, az 1. MCM-Diamant Adorján SE reménysége.

Kovács Zsófia számára nem volt egyszerű a felkészülés, de időeredményein ez szerencsére nem látszódott.

A magyar válogatott.
A magyar válogatott.

- Kovács Zsófinak az edzéslehetőségei nem olyanok, mert Pécsen edz, ahol uszonnyal nem nagyon tud gyakorolni, ráadásul kevesebbet is mint a többiek. Ennek ellenére élete legjobb eredményét érte el 400-on, amivel 13. lett a világbajnokságon. Én azt hiszem, hogy elégedett vagyok vele, már az csoda volt, hogy kikerült a vb-re - mondta Kovács László, az 1. MCM-Diamant Adorján SE mesteredzője.

Zsófia számára egyébként még nem ért véget a görögországi kaland, hiszen ma már az egyetemi világbajnokságon volt érdekelt. 200 méteres gyorúszásban a hatodik helyen kvalifikálta magát a döntőbe.

Címkék: görögország, uszonyos-úszás, adorján, világbajnokság, sport