Június 25-én a csehországi Tyn városában rendezték meg a sprint távú Quadratlon Világbajnokságot. Mint emlékezetes a sportág középtávú Világbajnokságát egy hónapja rendezték meg Orfűn, ahol a kaposváriak 2 arany 4 ezüst 3 bronzérmet is szereztek. A kiváló sorozat Csehországban is folytatódott, ahol a kaposváriakat a Kaposvári Vízügyi SC két sportolója Csima Laura és Csima Ferenc képviselte, akik 1 arany és 2 ezüstérmet szereztek.

A versenyzőket kiváló körülmények és nagyszerű szervezés fogadta a helyszínen. A vizes számoknak a Vlatva folyó adott helyet. Az 1 km-es úszást követően 4 km kajakozás várt a résztvevőkre. Ezt követte a 20 km-es kerékpározás a Tyn környéki dombokon, majd 5 km futás zárta le a sprint versenyt.

Csima Laura kiváló úszásának és kajakozásának köszönhetően a Junior nők mezőnyében ezúttal sem talált legyőzőre és megszerezte az első helyet.

Teljesítménye az abszolút női mezőnyben a második helyre volt elegendő.

Csima Ferenc a mastersek mezőnyében a dobogó második fokára állhatott fel, mely az abszolút férfi mezőnyben az ötödik helyet jelentette.

A kaposváriakhoz fűződik a verseny legsportszerűbb cselekedete is, akik a saját tartalék kerékpárkereküket adták oda a defektet kapó Badar Gergőnek, aki ennek köszönhetően tudta teljesíteni a versenyt és kiváló eredménnyel megszerezni a győzelmet a férfiak abszolút versenyében.

Győzelmének köszönhetően Csima Laura a Quadratlon Világkupa sorozatban is az első helyen áll korosztályában és a második helyen a női abszolútban. Csima Ferenc szintén a második helyen áll a mastersek között és az ötödik helyen a férfiak abszolút versenyében.

A Quadrathlon Világkupa sorozat következő versenye a sprint távú Európa Bajnokság lesz július végén a szlovákiai Samorinban. A nemzetközi sorozatot egy lengyel és két skandináviai verseny zárja. Az összetett Világkupa eredményét a legjobb 4 versenyeredmény összesítése adja. A sportág Országos Bajnokságát Balatonakaliban rendezik 2016 augusztusában.

Címkék: quadratlon, Csima Laura, világkupa, sport