Megközelítőleg 100 csapat szállt harcba idén a megye különböző oszályú felnőtt, illetve utánpótlás labdarúgó-bajnokságaiban. Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága pénteken, a Fino-Food Kft székházában köszöntötte közülük azokat az együtteseket, amelyek bajnoki címnek, illetve dobogós helyezésnek örülhettek a szezon befejeztével. Ahogy a csapatok, úgy az igazgatóság mögött is hosszú, ám de sikeres szezon áll.

- Sok és nagy munkát végeztünk, hogy valóban sikerrel záruljon minden bajnoságunkban, és minden korosztályban a küzdelem. Szerencsés helyzetben vagyunk olyan szempontból, hogy Rákóczi itteni szereplése a megye 1. osztályban biztos, hogy emelkedett a színvonal, ezt mindenki visszaigazolta, és ez nézőszámban is meglátszott. A következő év kihívása lesz, hogy ezt a szakmai színvonalat a következő szezonban tudjuk tartani - mondta Nemes Nándor, az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának igazgatója.

A Kaposvári Rákócz tavaly nyáron hatalmas átalakuláson esett át, miután az egyesület az NB II után a megye I-ben találta magát. A gárda viszont jól alkalmazkodott a nehéz körülményekhez, és előbb a megyei elsőosztályt, majd az NB III-ért vívott osztályozót is sikerrel zárta.

- Érdekes volt ebben az osztályban szerepelni, minden labdarúgó azt mondta, hogy azon kívül, hogy érdekes volt, mégis csak jó, hogy itt kezdtünk, mert innen tudunk felfelé építkezni. Megérett a csapat arra, hogy NB 3-ban szerepeljünk, hogy továbbjussunk. Összességében azt mondom, hogy voltunk itt is, és jól is éreztük magunkat, és megyünk tovább, mert nekünk nem itt van a helyünk - tette hozzá Herczeg Erik, a Kaposvári Rákóczi FC elnöke.

null

A tabi labdarúgó csapat a Rákóczihoz hasonlóan rendkívül sikeres, feljutással végződő szezont zárt. Az együttes az előző évben búcsúzott a megye egytől, ám a másodosztály északi csoportját idén 23 győzelem mellett mindössze két döntetlennel és egy vereséggel befejezve visszajutott a megyei élvonalba.

- Kiesés után egyben tudtuk tartani a társaságot, egyből az volt a cél, hogy mihamarabb vissza tudjunk jutni. Ez sikerült is egyből, elég magabiztos teljesítménnyel, úgyhogy meg vagyok elégedve a teljesítményünkkel - válaszolta Ladiszlai Krisztián, a Tabi Városi SC csapatától.

Az MLSZ Somogy Megyei Igazgatóságának év végi díjátadóján a négy osztály, valamint az utánpótlás-bajnokságok érmes helyezettjei mellett a gólkirályok is serlegeket vehettek át, és megválasztották a bajnokságog fair play-díjas csapatait is.

Címkék: somogy megyei igazgatóság, mlsz, díjátadó, évzáró, labdarúgás, sport