Villányi Krisztina tanítványai négy nemzetközi és két hazai versenyen vettek részt, és a hagyományokhoz híven eredményesen szerepeltek. A korábbi junior Európa-bajnok Bence Balázs négy nemzetközi viadalon próbált szerencsét: a magyar versenyről győzelemmel tért haza, Csehországból egy ezüstérmet, Ausztriából és Szlovákiából egy-egy bronzot sikerült hoznia.

Somogyi Eszter az évnyitó hazai versenyről, a Sóskút Kupáról egy ezüstérmet hozott, míg a budapesti nemzetközi versenyen a hatodik helyen zárt. Somogyi Miklós és Tóth Ákos a Budapest Bajnokságon az első és a második helyet szerezték meg, majd a szlovákiai nemzetközi versenyen Tóth ezüst, Somogyi pedig bronzérmet nyert.

A kaposváriak edzője, Villányi Krisztina – aki egyébként a szövetségi kapitányi posztot is betölti a szakágban – kijelölte az augusztusi franciaországi utazó válogatott keretet, amelyben négy kaposvári sportoló is helyt kapott. Bence Balázs a felnőtt férfi egyéni, Somogyi Eszter a felnőtt női egyéni, Tóth Ákos és Somogyi Miklós a junior fiú egyéni versenyben vehet majd részt.

Címkék: lovaskadémia, eredmények, lovastorna, kaposvár, sport