A nézőknek nem okozott problémát az eső elleni védekezés a tájékozódási futók legutóbbi versenyén. A versenyzők azonban nem úszták meg szárazon.

- Elestem a füvön, a vizes fű csúszik, de hát ez benne van, ez egy ilyen sportág. Ha nézzük a foci Eb-t akkor ott is esnek-kelnek a füvön, ez egy ilyen - mondta Turcsán János.

A Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület rendezvényén azért szerencsére nem az esőről szólt az egész nap. A rövidtávú egyéni bajnokság mellett, a váltó verseny iránt is nagy volt az érdeklődés.

- Délelőtt Kaposvár rövidtávú bajnokságát bonyolítottuk le. Ez egy nyílt bajnokság, tehát Szombathelyről és Pécsről is érkeztek futók, összesen 70 indulónk volt a különböző kategóriákban. Délutánra sajnos az eső elkezdett esni, de ez nem zavarja meg itt a versenyzőket, délután a sprint váltóbajnokságot bonyolítottuk le a Városligetben, összesen 24 kétfős csapat indult. Tömegrajttal indultak el a futók, mindenki várja a váltótársát - tette hozzá ifj. Pavlovics György, a Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Péley Dorottya személyében egy korábbi ifjúsági Európ-bajnok is tiszteletét tette Kaposváron. Elmondása szerint egyből lenyűgözte a Városligeti pálya.

- Nagyon tetszett, én még sose voltam ebben a Városligetben, nagyon szépen megcsinálták, nagyon tetszett ez a rekortános kör, úgyhogy kicsit irigylem a kaposváriakat, hogy ilyen környezetben tudnak futni - válaszolta Péley Dorottya.

A kaposvári rövidtávú bajnokságon végül csaknem 20 kategóriában próbálhatták ki magukat a versenyzők.

Eredmények:

Kaposvári Rövidtávú Bajnokság

Kaposvári Sprintváltó

Címkék: tájékozódási futás, 2016, sport, kaposvár