A hajrájához érkezett a kaposvári junior Európa-bajnokság szervezése. A rendezvény hétfő délelőtti budapesti sajtótájékoztatóján dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke elmondta, hogy várhatóan rekord közelében lesz az indulók száma: "35 ország, 266 versenyzője nevezett előzetesen az EB-re Tavaly 27 ország, 210 versenyzője regisztrált. Azt hiszem, hogy a számokat nem kell magyaráznom..."

Jó hír lehet a kaposváriak számára, hogy lesz kinek szorítaniuk június 18-a és 26-a között. Orsós Róbert ugyanis 57 kilogrammban vág neki az utánpótlás tornának és jó eséllyel pályázik arra, hogy tovább öregbítse a somogyi megyeszékhely hírnevét.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere: "Talán elindul a harmadik aranykor. Ebben hadd legyek optimista, 2006-ban a Ring SC Kaposvár megalakulásával az utánpótlásra helyeztük a hangsúlyt. Azóta Vajmi Csaba vezetésével az ország egyik legeredményesebb utánpótlás-nevelő egyesülete lettünk."

A rendezvény a város számára is remek alkalom, hogy bemutatkozhasson a résztvevő országok előtt. Dér Tamás Kaposvár alpolgármestere: "Nagyon sok bajnokunk van, ahogy elhangzott a sajtótájékoztatón is régen a színházban, illetve a Latinka házban sok-sok telt házas mérkőzés volt. Voltak országok közötti viadalok, tehát azt lehet mondani, hogy valóban érdekelte/érdekli az embereket a box. Egy Európa-bajnokság pedig kétség kívül felhívja a figyelmet Kaposvárra."

A szövetségi kapitány, dr. Kovács László szerint Magyar Ökölvívó Szakszövetség az elmúlt években egy új irányvonalat határozott meg az utánpótlás-nevelésben, így ennek sikerességéről az edzők a kaposvári versenyen képet is kaphatnak.

A budapesti sajtótájékoztatón részt vett az amatőrként és profiként is sikert-sikerre halmozó Erdei Zsolt. A Madár néven is ismert sportoló szerint nagy kiugrási lehetőség a fiatalok számára a junior Eb: "ha valaki itt érmes lesz, vagy legalábbis közel kerül a dobogóhoz, az nyilván egy olyan motivációs tényt, egy olyan előnyt jelent a későbbiek során, hogy az illető okkal remélheti majd, hogy esetleg felnőttben is eredményes lesz, vagy sokkal eredményesebb. Én örülök neki, hogy Magyarországra és Kaposvárra került ez a rendezvény!"

A junior Európa-bajnokság június 18-án kezdődik a csapatok technikai értekezletével, másnap viszont már bokszkesztyűk is előkerülnek. A döntőket június 25-én rendezik majd, a Városi Sportcsarnokban, míg a torna valamennyi mérkőzésére ingyenes a belépés.

Címkék: Ring, ökölvívás, junior, box, sport, Kaposvár