Mint ismeretes: a Siófok KC vezetősége a csapat gyenge teljesítménye miatt gyökeres változtatásokra szánta el magát. Christian Dalmose és 5 játékos közös megegyezéssel távozott a klubtól.

A Siófok KC most hivatalosan is bejelentette, hogy 2016. június 1-től Horváth Roland tölti be a vezetőedzői pozíciót. Munkáját Id. Kiss Szilárd segíti majd a klub szakmai igazgatójaként. Roland az elmúlt 3 évben a SKC junior csapatának vezetőedzője volt. Fiatal, tehetséges és ambiciózus szakember.

Horváth Roland; fotó: siofokkc.hu
Horváth Roland; fotó: siofokkc.hu

A klubvezetés azt az irányvonalat határozta meg, hogy a jövőben egy főként magyar játékosokra épülő csapat alakuljon ki Siófokon, kiegészülve kiemelkedő képességű külföldi és saját nevelésű fiatal játékosokkal.

Mivel ő már ismeri a klubot, az itt maradó felnőtt és junior játékosokat egyaránt, ezért az ő kinevezése volt a legkézenfekvőbb megoldás. Id. Kiss Szilárd (aki nemrégiben kapott Magyar Kézilabdázásért Emlékérmet) szakmai tudása és tapasztalata nagy segítség lesz számára a munkája során.

A klub reményei szerint a fiatalság, a lendületesség, rutinnal és tapasztalattal ötvözve megfelelő egyensúlyt fog biztosítani a Siófok KC fejlődésének érdekében.

Címkék: Horváth Roland, Dalmose, SKC, kézilabda, Siófok, Balaton, sport