Teljes lehet a rendezők öröme: a Kaposvári Egyetem mindkét együttese az aranyéremért léphet pályára az egyetemi-főiskolai röplabda országos bajnokság döntőjében, a somogyi megyeszékhelyen.

A hölgyek a Táncsics gimnázium sportcsarnokában kezdték meg csatájukat, és rögtön a Kaposvár – Pécs rangadóval indult a nap. Az 1. MCM-Diamant Kaposvár NB I-es csapatára épülő somogyiak, ha nehezen is, de hozták a kötelezőt: a legfontosabb pillanatokban jobban összpontosítottak, és 3-1-re verték a lelkes és jól felkészített baranyaiakat. A második találkozón a tavalyi győztes ELTE összesen 29 pontot engedélyezett a tartalékos gödöllőieknek.

„Címvédőként szeretnénk felszabadultan és eredményesen röplabdázni. Reméljük, sikerrel járunk” – fogalmazott a fővárosiak csapatvezetője, Vári Péter. Az ELTE, soraiban a tavaly kiemelkedő sikereket elért női válogatott liberojával, Kötél Dórával, a Pécs elleni meccsét is gond nélkül behúzta, és mivel a kaposváriak sem hibáztak a Gödöllő ellen, a két együttes vasárnapi találkozóján dől el az első hely sorsa.

„A pécsiek ellen még nem túl frissen, figyelmetlenül játszottunk, amit ki is használt nagyon lelkes ellenfelünk. Ezután összekaptuk magunkat, és a végén mi örültünk. A Gödöllő ellen már lelkesen és felszabadultan játszottunk, viszonylag könnyedén nyertünk, és mindenki kapott játéklehetőséget” – összegezte az első nap tapasztalatait a kaposváriak egyik centere, Duduka Ingrid.

A férfiak a városi sportcsarnokban léptek pályára, és a Bagics Balázzsal, Németh Ferenccel, valamint a libero poszton Zarka Péterrel felálló Kaposvári Egyetem legénysége a nap rangadóján 3-0-ra nyert a Budapesti Műszaki Egyetem ellen, délután pedig ugyanebben az arányban múlta felül a debrecenieket. Ha a fiúk a Nyugat-Magyarországi Egyetem ellen is győznek, elhódítják a MEFOB Döntő első helyét.

A vasárnapi találkozókra a belépés ingyenes, a kaposváriak számítanak a szurkolók támogatására. Az eredményhirdetés várhatóan 13 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.


a szombati nap képeia szombati nap képeia szombati nap képeia szombati nap képeia szombati nap képei
a szombati nap képei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A szombati eredmények:

Nők:

Kaposvári Egyetem - Pécsi Tudományegyetem 3-1 (22, 25, -19, 19)
ELTE - Szent István Egyetem 3-0 (7, 16, 6)
Kaposvári Egyetem - Szent István Egyetem 3-0 (16, 7, 12)
ELTE – Pécsi Tudományegyetem 3-0 (16, 10, 19)

Férfiak:
Kaposvári Egyetem - Budapesti Műszaki Egyetem 3-0 (22, 20, 17)
Debreceni Egyetem - Nyugat-Magyarországi Egyetem 3-0 (21, 17, 19)
Budapesti Műszaki Egyetem - Nyugat-Magyarországi Egyetem 3-1 (15, -20, 19, 21)
Kaposvári Egyetem - Debreceni Egyetem 3-0 (17, 21, 21)

A vasárnapi program:

Nők:

9.00 Kaposvári Egyetem - ELTE
11.00 Pécsi Tudományegyetem – Szent István Egyetem

Férfiak:

9.30 Budapesti Műszaki Egyetem – Debreceni Egyetem
11.30 Kaposvári Egyetem – Nyugat-Magyarországi Egyetem

Címkék: MEFOB, Egyetem, Kaposvár, sport