A házigazdák férficsapata, szettet sem vesztve arany-, a női együttes pedig bravúros ezüstéremmel zárta a viadalt. A hölgyeknél a címvédő ELTE szerezte meg az első helyet.

A hölgyeknél rögtön a második nap nyitó találkozója döntött az első hely sorsáról. A Táncsics gimnázium sportcsarnokában a címvédő ELTE és a Kaposvári Egyetem összecsapása 113 perces, fordulatos csatát hozott, és végül a fővárosiak kerekedtek felül. A hazaiak mindent megtettek, hogy meglepjék jó erőkből álló ellenfelüket, de az ötödik, rövidített játékrész már egyértelmű volt. A somogyi lányok így is jócskán felülmúlták az előzetes várakozásukat a megszerzett ezüstéremmel. A harmadik helyet a pécsiek könyvelhették el, miután 3-0-ra verték a gödöllőieket.

A férfimezőnyből az idén kimagaslott a Kaposvári Egyetem együttese, amely harmadik mérkőzését is játszmavesztés nélkül hozta, ezúttal a szombathelyiek ellen. A második helyet a BME, a harmadikat pedig a Debrecen érdemelte ki.

Az eredményhirdetés előtt külön köszöntötték azt a kaposvári női csapatot, amely pontosan harminc évvel ezelőtt megnyerte az egyetemi-főiskolás bajnokságot.

Az idei MEFOB Döntő díjait Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára, Soltész Róbert, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség sportági referense, Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere, Szerb György városi spotreferens, Szécsi Zoltán háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Kaposvári Egyetem Sport Iroda és Létesítményközpont irodavezetője és Orosz Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a társrendező Kaposvári Röplabda Akadémia ügyvezetője adták át.

Vasárnapi eredmények - nők:

ELTE – Kaposvári Egyetem 3-2 (22, -23, -24, 22, 8)

Pécsi Tudományegyetem – Szent István Egyetem 3-0 (20, 15, 20)

Vasárnapi eredmények - férfiak:

Budapesti Műszaki Egyetem – Debreceni Egyetem 3-1 (16, 17, -16, 21)

Kaposvári Egyetem – Nyugat-Magyarországi Egyetem 3-0 (10, 16, 15)

Végeredmény - nők:

1. Eötvös Loránd Tudományegyetem

2. Kaposvári Egyetem

3. Pécsi Tudományegyetem

4. Szent István Egyetem

Végeredmény - férfiak:

1. Kaposvári Egyetem

2. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

3. Debreceni Egyetem

4. Nyugat-Magyarországi Egyetem

Különdíjasok:

Győri Panna (Szent István Egyetem), Kiss Rebeka (Pécsi Tudományegyetem), Nagy Kitti (Eötvös Loránd Tudományegyetem), Horváth Alexandra (Kaposvári Egyetem)

Beóka Balázs (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem), Magyar Tamás (Debreceni Egyetem), Szabó Gábor (Nyugat-Magyarországi Egyetem), Bagics Balázs (Kaposvári Egyetem)

Címkék: mefob, egyetem, röplabda, Kaposvár, sport