Május 27. és 29. között rendezik Kaposváron a Magyar Egyetemek és Főiskolák Országos Bajnoksága (MEFOB) 2016. évi röplabda-döntőjét.

A program május 27-én este, a technikai értekezlettel és a sorsolással indul a Kaposvári Egyetemen, a résztvevő csapatok pedig szombaton és vasárnap, körmérkőzéses lebonyolítási rendszerben döntik el a végső helyezések sorsát. A hölgyek a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokában (szombaton és vasárnap egyaránt 9 órától), az urak pedig a kaposvári városi sportcsarnokban (szombaton 9 órától, vasárnap pedig 9.30 órától) lépnek majd pályára. Az első napon négy-négy, vasárnap pedig két-két meccset láthatnak az érdeklődők. Az eredményhirdetés várhatóan 13 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

A férfimezőnyt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Kaposvári Egyetem csapata alkotja, és válogatott röplabdázók is mezt húznak majd a somogyi megyeszékhelyen,

"Nagyon szeretnénk a tavalyi 4. helyezés után az idén előrébb végezni" - fogalmazott a házigazdák egyik erőssége, a Fino bajnok és kupagyőztes csapatának kapitánya, Bagics Balázs. "A debreceni és soproni csapatról nem tudunk sokat, az viszont biztos, hogy a tavalyi győztes BME idén is erős gárdával érkezik. Mindenki nagyon várja már a döntőt. Igyekezni fogunk, hogy hazai környezetben, kaposvári közönség előtt elhódítsuk az egyetemi trófeát."

A hölgyeknél a Szent István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Kaposvári Egyetem méri össze egymással a tudását.

"Nagy öröm számunkra, hogy a TF elleni sikerrel bejutottunk a négyes döntőbe" - kezdte az esélylatolgatást az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem NB I-es alakulatának csapatkapitánya, Horváth Alexandra, aki Bagicshoz hasonlóan pénzügy és számvitel szakon tanul az egyetemen. "Bízunk benne, hogy hazai környezetben jól teljesítünk majd, és biztosan nagy meccset vívunk majd a pécsiekkel."

A rendezvényt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, a Magyar Röplabda Szövetség és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata egyaránt támogatja, a szervezési feladatokat pedig a Kaposvári Egyetem és a Kaposvári Röplabda Akadémia közösen végzi.

Címkék: mefob, egyetem, röplabda, Kaposvár, sport