A Crystal SC táncosai,- Takács-Békési Zsanett tanítványai szép számban képviseltették magukat a megmérettetésen. Különböző korcsoportokban, más-más stílusirányzatban szám szerint 18 aranyéremmel, 14 darab ezüstéremmel, és 4 bronzéremmel, valamint egy különdíjjal lettek gazdagabbak.  

A verseny a legkisebbekkel kezdődött: A Mini (5-8 év) kategóriában, a Porcelán Gyár duóval mindjárt a dobogó tetejére állhatott Balog Larina és Szücs Boglárka. A Mini szóló Gimnasztikus Látványtánc kategóriában Szücs Boglárka ’Hé fiúk” előadásával ezüstérrmet, Szerafin Luca az „Égi csoda” című produkciójával egy bronzérmet tudhatott a délelőtt folyamán a magáénak.

A Mini csoportok (4-10 fő) esetében is a „Háremek tánca” a 2. helyezéssel lépett a dobogóra; a 9 kislány élvezetes előadást nyújtott. Tagjai: Balog Larina, Polák Boglárka, Berkes Adrienn, Péter Ella, Ságvári Dorina, Szücs Boglárka, Szerafin Gréta, Mosoni Helga, Lakos Bíborka.

A látványtánc napjainkban egyre népszerűbb sportnak számít, így szemmel láthatóan és számokban kifejezve is bizonyítható, hogy a színvonal emelkedik. Ezúttal két kategóriában is olyan magas volt a jelentkezők száma, hogy az elődöntőben való fellépések után 8-8 fős döntőt rendeztek a helyezések korrekt megállapítása érdekében.

A gyermek (9-12 évesek), Színpadi látványtáncok, Gimnasztikus látványtánc kategóriában a döntőbe jutott, és 3. helyezést ért el Fülöp Kitti Mariann a Kincsvadászat című produkciójával. Szintén döntőbe jutott a Junioroknál (13-17 év), Művészi látványtáncok, Moderntánc / Modern Jazz kategóriában Márvai Csenge, és a 4. helyezéssel éppen lemaradt a dobogóról.

A Gyermek, Művészi Látványtáncok, Mozdulatművészet kategóriában Péter Adél Diána a „Jéghideg ölelés” című előadásával erős mezőnyben 6. helyezett lett, míg Schiberna Regina az „Éjszakai Varázs” címmel a 4. helyen zárt. A junior Takács Dalma, Márvai Csenge, Rácz Dorottya által előadott Trió „Szombat esti láz” címmel ismét a dobogó 2. fokára állhatott.    

A délután folyamán Rácz Dorottya a Juniorok között Gimnasztikus látványtánc kategóriában „Nem vagy egyedül” címmel 3. lett, Szilágyi Réka pedig a felnőtteknél (18-35 év) szintén bronzérmet szerzett az „Összetört álom” nevű produkciójával, míg Takács Dalma az „Idő ezüst szárnyán” előadásával 2. helyezett lett.

A nap leglátványosabb és a közönség körében is a legnépszerűbb Junior formációja (11 főtől) „Az Athéné átka” volt, mely a vastaps mellett a 15 táncos lánynak a megérdemelt aranyérmet jelentette. A csapat tagjai: Schiberna Regina, Bóla Éva, Fülöp Kitti Mariann, Máté Petra, Péter Adél Diána, Szemesi Barbara, Nagy Nikolett, Polák Barbara, Rácz Dorottya, Márvai Csenge, Juhász Kata, Takács Dalma, Barabás Anett, Szerafin Luca, Szilágyi Réka.

Első alkalommal indított a Crystal SC versenyzőt az Akrobatikus látványtáncok kategóriában, ahol Szerafin Luca „Szabadulás” nevű tánca a juniorok között a 3. helyezést érte el. Vasárnap utolsó versenyzőként Juhász Kata a Junior Mazsorett kategóriában aranyéremmel és különdíjjal zárt.

A közeljövőben a Crystal SC táncosai a június végén, Léván megrendezendő Európa Bajnokságra készülnek, ahol remélhetőleg szintén eredményesek lesznek.

Címkék: szereplés, országos bajnokság, crystal sc, sport