Május 12-14 között Kecskeméten rendezték meg a LXV. Országos Vidék Bajnokságot. A vidékiek kiemelt országos úszóbajnokságán 56 egyesület 203 férfi és 208 női versenyzője állt rajtkőre, összesen 2561 alkalommal. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola úszói nyolcszor állhattak dobogóra e rangos rendezvényen, és számos döntős helyezést értek el, a 40 vidéki csapat közül a pontversenyben a 7. helyezést szerezték meg.

A fiúk közül a felnőtt korosztályban versenyző Dudás Dániel volt a legeredményesebb, hiszen két számban is, mind a 100 méteres gyorsúszásban mind pedig a 200 méteres vegyes úszásban Magyarország Vidék-Úszóbajnoka címet szerezte meg.

A fiatalabbak között Kardos Dániel (13 éves) is kitett magáért, ugyanis a 200 méteres mellúszásban ő is országos vidékbajnoki címet szerzett az egy évvel idősebbek között, a 100 méteres mellúszásban ezüstérmet kapott, az 50 méteres mellúszásban, ill. a 400 méteres vegyesúszásban 4. helyezést ért el, a 100 méteres pillangóúszásban pedig 6. helyen zárt.

A 17 éves Gilincsek András is remekelt, hiszen a 400 méteres vegyesúszásban egyéni csúccsal vidékbajnoki 2. helyezést ért el, a 200 méteres pillangóúszásban pedig bronzérmet kapott.

A lányok között vidékbajnoki bronzérmet szerzett a 100 méteres gyorsúszásban a 13 éves Harsányi Dorottya, aki az 50 méteres, ill. a 200 méteres gyorsúszásban még egy-egy 4. helyezést könyvelhetett el.

A dobogó harmadik fokára még a 16 éves Reizinger Dóra is felállhatott, aki a 200 méteres hátúszásban új egyéni csúccsal jeleskedett.

A hosszabb, 800 méteres távon gyorsúszásban az egy évvel idősebbek között a 14 éves Balogh Vivien is remekül helytállt, az értékes 6. helyezést megszerezve. A KASI váltói is eredményesek voltak, mind a lány mind a fiú váltók a dobogóról éppen lemaradva a 4. helyezést érték el.

A versenyzőket felkészítette: Gelencsér András és Meiszterics László

Címkék: vidékbajnokság, úszás, KASI, sport