Május hetedikén rendezték a Magyar Úszó Szövetség sportágfejlesztési projektjében szereplő Jövő Bajnokai program régióinak válogató versenyét a budapesti Tüske-uszodában.

Az összrégiós versenyen mind a hét régió válogatottjai képviseltették magukat, akik 200 méteres vegyesúszásban és egy általuk kiválasztott úszásnemben indultak. Utóbbiban 50 méteren.

A Kasi versenyzői közül a 13 esztendő Kardos Dániel a dobogó legfelső fokára állhatott fel, miután egyéni csúccsal nyerte az 50 méteres mellúszást.

A 11 éves Harsányi Mátyás 50 méteres gyorsúszásban bronzérmet szerzett, míg 200 méteres vegyesúszásban az ötödik helyen zárt. Az eredménysort végül Harsányi Dorottya tette teljessé, aki a dobogóról éppen lemaradva, a negyedik helyen zárta az 50 méteres gyorsúszást.

A Jövő Bajnokai program megalkotása során a MÚSZ hét régiót hozott létre, az egyes régiókban kiválasztottak korosztályonként 10 2003-2005 évben született úszótehetséget, akik a jövő nagy reménységei lehetnek és akiket folyamatosan figyelemmel kísérnek.

Címkék: összrégiós, jövő bajnokai, kasi, budapest, verseny, sport