A csoport első helyéről döntő párharc az alapszakasz-győztes tolnaiak otthonában kezdődött el, és a kaposváriak nem jöttek zavarba a dombóvári katlanban sem. A Tigris KK az első negyedet hét ponttal, 28:21 arányban nyerte, a folytatásban aztán a házigazda került előnybe.

A térfélcsere után újra a somogyiaknak ment jobban, akik a harmadik tízpercben megnyugtató előnybe kerültek, és végül a 88-75-ös sikert ünnepelhették a lefújás után. Pöttendi 25, Hernesz 16, Déri 14, Kun 12, Horváth pedig 10 pontot gyűjtött.

Szőke Balázs edző, Dombóvár Kosársuli: Elvesztettük a találkozót. Több mint egy éve veretlenek voltunk itthon. A Kaposvár megérdemelten nyert, gratulálok nekik. Nem ízlett a zóna védekezésük, gyengén támadztunk, összezavarták a fejeket. Mi védekezésben nem azt nyújtottuk, amit kellett volma.

Palócz Tamás edző, Tigris KK: Egy folyamatosan változó mérkőzés volt. Jól kezdtünk, aztán a Dombóvár fordított, mi pedig harcosabban, pontosabban kezdtünk el támadni. A korábban kimaradt dobások bementek, olyan előnyt szereztek, amiből meg tudtunk őrizni.

A párharc második mérkőzését szombaton 16 órától játsszák a kaposvári Táncsics gimnázium sportcsarnokában. Ha a Tigris másodszor is megveri legnagyobb riválisát, akkor elhódítja a nyugati csoport bajnoka címet.

 

Címkék: tigris kk, dombóvár, nb2, sport