Létfontosságú lett volna a Tigris KK csapatának egy győzelem hazai pályán, hiszen egy sikerrel lezárhatták volna a Szombathely elleni elődöntős párharcot.

- Mindenképpen nehéz meccsre számítottunk, ugye eddig hazai pályán mindig hozta a kötelezőt úgymond a hazai csapat, de hát ők fiatalok, egyetemisták, sokat edzenek, mi meg azért idősebb játékosok vagyunk, de bízunk benne, hogy hazai pályán sikerül megnyerni a meccset - válaszolta a Tigrisek játékosa, Mihalics Zoltán.

A szombathelyieknek sikerült felállniuk az első meccsen elszenvedett 64-53-as vereség után. Saját pályájukon csaknem 20 ponttal verték a kaposváriakat, az ottani formájukat pedig a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermébe is át szerették volna menteni.

- Természetesen győzni jöttünk, ugye az első kaposvári meccsen elég foghíjasan tudtunk kiállni, ennek ellenére úgy gondolom, hogy egy jó szoros meccset tudtunk játszani. A hazai mérkőzést teljes csapattal, azt mondhatom, hogy sima volt, nagyjából a meccs képét azt a végeredmény tükrözte és mindenképpen úgy gondoltuk, hogy ha ugyanazt tudjuk játszani, mint amit otthon játszottunk, akkor győztesen tudunk távozni - tette hozzá a szombathelyiek mestere, Kéri Péter.

A mérkőzés végül a fehérmezes hazaiak számára indult jobban. Az első negyedben még csak négy ponttal voltak jobbak ellenfelüknél, ez a különbség viszont egyre csak nőtt a két csapat.

A SZOESE csak a hajrában tudott kozmetikázni az eredményen, így a Tigris 60-50-es győzelmet aratott. A győzelem pedig azt jelentette, hogy Pöttendiék bejutottak az NB2 nyugati csoportjának döntőjébe, ezzel együtt pedig ott vannak az NB2 legjobb nyolc együttese között is.

Címkék: szoese, tigris kk, nb2, kosárlabda, sport