Négy arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérmer szereztek a kaposváriak az Egerben megrendezett Dobó Kupa uszonyos- és búvárúszó versenyen.

Az 1. MCM-Diamant Adorján SE kiválóságai közül Fazekas András teljesített a legjobban, aki a 100 méteres uszonyos gyorsúszáson elért első helyével és egyéni csúcsával kvalifikálta magát a nyári junior világbajnokságra. A sportoló emellett 50 búváron is a legjobbnak bizonyult.

Varga Erik 100 méteren, Semostyán Róbert pedig 400 méteren volt a leggyorsabb korosztályában. Varga Erik és Kovács Zsófia két-két, Semostyán Róbert pedig egy ezüstérmet könyvelhetett el, a dobogó harmadik fokára pedig Szabó Kitti, Tóth Ádám és Lengyeltóti István is feláűllhatott. Három kaposvári fiatal versenyen kívül több távon is rajthoz állt, hogy még közelebb kerüljön a válogatottságot jelentő szintidőkhöz.

Derekasan helytállt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola Meiszterics László vezette úszó-szakosztálya a Székesfehérváron megrendezett 8.11, illetve 12+ elnevezésű rangos országos korosztályos versenyen.

A 25 fős KASI-s csapat hét érmet szerzett, emellett pedig több egyéni csúcsot és országos bajnoki szintidőt is elért.

A népes mezőnyben kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 13 éves Harsányi Dorottya, aki a 100 méteres gyorsúszásban állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Testvére, a 11 éves Harsányi Mátyás a 200 méteres gyorsúszásban aranyérmet szerzett, a megúszott időeredményével pedig korosztályában az előkelő 3. helyen zárt az egyéni pontversenyben.

A legkisebbek közül a legeredményesebb versenyző a 8 éves Kakuk Koppány lett, aki az 50 méteres pillangóúszást megnyerte, 50 gyorson a harmadik, 50 háton pedig a negyedik helyet érdemelte ki.

Ezüstérmet szerzett a KASI 7-8 évesek váltó csapata Kakuk Koppány – Szombathelyi Péter – Bögözi Hunor – Sárközi Szabolcs összeállításban.

Kardos Eszter 100 mellen, hatalmas egyéni csúccsal a korosztályában a harmadik lett. Új egyéni csúccsal a 9 évesek között Sárközi Szabolcs is remekelt: az 50 méteres gyorsúszásban a 66 induló közül az értékes 3. helyet szerezte meg, az 50 méteres hátúszásban pedig 4. helyezést ért el.

Címkék: Adorján, úszás, KASI, sport