Április utolsó szombatján, Székesfehérváron a 8.11 elnevezésű úszóversenyen 48 egyesület 560 sportolója állt rajthoz. A kiemelten országos hírű rendezvényen a legkisebbektől kezdve egészen 11 éves korukig vehettek részt az utánpótláskorú úszók.

Május 1-én a 12+ elnevezésű viadalon a versenyzők életkora nem került korlátozásra. Itt 45 egyesület 401 úszója szállt vízbe. A versenynapokon derekasan helytállt a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola, Meiszterics László vezette 25 fős csapata, hiszen 7 érem, egyéni csúcsok és számos megúszott szintidő született. A korosztályos országos bajnokságokra készülve az eredmény jól jelzi, hogy az úszószakosztály munkája jó mederben folyik.

A népes mezőnyű versenyen kiemelkedő teljesítményt nyújtott a 13 éves Harsányi Dorottya, aki a 100 méteres gyorsúszásban állhatott a dobogó legfelső fokára, valamint testvére, a 11 éves Harsányi Mátyás, aki a 200 méteres gyorsúszásban aranyérmet szerzett. Utóbbi a megúszott időeredményével korosztályában az előkelő 3. helyen zárt az egyéni pontversenyben.

A legkisebbek közül a legeredményesebb versenyző a 8 éves Kakuk Koppány lett, aki az 50 méteres pillangóúszást megnyerte, az 50 méteres gyorsúszásban bronzérmet, az 50 méteres hátúszásban pedig 4. helyezést ért el.

Ezüst érmet szerzett a KASI 7-8 évesek váltó csapata, akik fergeteges hajrában küzdöttek. A váltó tagjai: Kakuk Koppány – Szombathelyi Péter – Bögözi Hunor – Sárközi Szabolcs.

Bronzérmet szerzett Kardos Eszter, aki a 100 m-es mellúszásban egyéni csúccsal korosztályában a harmadik lett. A 9 évesek között Sárközi Szabolcs is remekelt, aki az 50 méteres gyorsúszásban a 66 induló közül egyéni csúccsal az értékes 3. helyet szerezte meg, az 50 méteres hátúszásban pedig 4. helyezést ért el.

A versenyzőket Meiszterics László, a Kaposvári Sportiskola és Sportközpont vezetőedzője készítette fel.

Címkék: KASI, Székesfehérvár, érem, úszás, sport