Egymást érték a mérkőzések a somogyvári iskola tornatermében, ahol gyermek-,és lakásotthonok lakói számára rendeztek labdarúgó-tornát. A viadal a Hit és Sport Alapítvány és a Magyar Labdarúgó Szövetség közös grassroots projektjében valósult meg. A somogyvári viadal egész pontosan az alapítvány és az MLSZ tornasorozatának regionális döntője volt, melyet hat csapat részvételével rendeztek meg. Az együttesek előbb két hármas csoportban mérkőztek meg egymással, majd a keresztjátékot követően jöhettek a helyosztók. A döntőt végül a kaposvári Nyár utcai gyermekotthon lakói, valamint a házigazda, somogysárdiak vívták meg. A finálé hatalmas küzdelmet hozott, kétszer tíz perc után 1-1-re végeztek a felek, így jöhettek a büntetők. A hetesrúgások a somogysárdiaknak ment jobban, így ők nyerték meg a tornát.

A torna, mely azzal a céllal jött létre, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek önfeledten sportolhassanak, ezúttal is elérte a célját, hiszen az egésznapos viadalon mindenki legalább négy mérkőzést jatszhatott.

Az Hit és Remény valamint az MLSZ közös tornasorozatának regionális döntőjét már zsinorban ötödször rendezhette meg Somogyvár, a település fiataljai pedig zsinórban másodszorra bizonyultak a legjobbnak, így idén is ők utazhatnak el a regionális bajnokok döntőjére.

A kecskeméti döntőt, azaz az Esély Fesztivált május 21-én rendezik meg, melyen 11. régió legjobbjai mérhetik majd össze tudásukat.

Címkék: grassroots, somogyvár, torna, sport