A kaposvári sikerkovács, Demeter György legénysége idén is egyenes úton jutott el a döntőbe. A fiúk egy vereségtől eltekintve valamennyi mérkőzésüket megnyerték az alapszakasz során, majd a Sümeg, valamint a Dág elleni rájátszás sem okozott gondot nekik.

A másik ágon a Kazincbarcika jutott el a fináléig, amely a Dunaferrt oda-vissza verte a negyeddöntőben, majd pedig 3-1-es összesítéssel búcsúztatta az elmúlt évek nagy riválisát, a Kecskemétet.

- Játékosállományra a Barcika jobb mint a Kecskemét, ha tippelnem kellett volna, mindenképp a Barcikát mondtam volna, hosszabb távon mindenképp jobb csapat mint a Kecskemét és ez ki is jött rajtuk, csak a szezon közben nem jött ki nekik a lépés - mondta Deák Márk, a csapat liberója.

A kaposváriak történetük 17. bajnoki elsőségére készülnek, amivel megelőznék az örök rangsorban a legendás Csepelt. A sikertörténet még a kilencvenes évek elején kezdődött, azóta pedig a honi röplabdázás fellegvárá nőtte ki magát Kaposvár. Az együttes 2007 és 2013 között egyeduralkodó volt a hazai bajnoki mezőnyben, amely épp a Kazincbarcika legyőzésével indult.

- Mivel a Kazincbarcika egy ideje már nem volt bent a döntőben az elmúlt években, szerintem mindenképpen maximális küzdelmet láthatunk a részükről és éppen ezért nem lesz egy egyszerű találkozó - válaszolta a Fino csapatkapitánya, Bagics Balázs.

A címvédő kaposváriaknak azonban nem árt komolyan venniük ellenfelüket, hiszen sokan már a bajnokság előtt is Toma Sándor csapatát várták a döntőbe. Az észak alföldiek ráadásul igencsak beerősítettek a szezon előtt.

- Sok jó játékos van ott, nyílván Szabó Dávid az, aki támadásban a leghatékonyabb, meg nyitásban is a leghatékonyabb, de emellett szerintem egyik játékost sem szabad lebecsülni, hiszen Juhász Péter is tavaly itt játszott - tette hozzá Bagics.

A három nyert meccsig tartó döntő csütörtökön 19 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, szombaton pedig már jön is a második összecsapás idegenben.

Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor hétfőn este 17. bajnoki címét ünnepelheti a kaposvári férfi röplabdacsapat.

Címkék: vegyész rc kazincbarcika, fino kaposvár, döntő, nb1, sport