A Tigris KK és a Szombathely "személyében" az alapszakasz második, illetve harmadik helyezett együttese nézhet farkasszemet egymással az NB2 nyugati csoportjának elődöntőjében. Ez alapján előzetesen egy kiélezett párharcra lehetett számítani, a két csapat első találkozója pedig nem is múlta alul a várakozásokat.

Igaz, a vasi alakulat négy kulcsembere nélkül utazott el Kaposvárra, ennek ellenére hellyel-közzel sikerült megnehezíteniük vendéglátójuk dolgát. Az egyik fél második győzelméig tartó viadal első felvonását a fehérmezes Tigris kezdte jobban; Fodorék az első negyed végére hatpontos előnyt építettek fel. A második tízpercre aztán jöbban összeszedt magát a vendég alakulat, de ez még mindig csak arra volt elegendő, hogy ne lógjon meg jobban a házigazda, akik a nagyszünetben 31-24-re álltak jobban. A harmadik negyedben aztán begyújtott a rakétákat a Tigris és újabb nyolc pontot vertek ellenfelükre, ekkor pedig úgy tűnt sebben van a mérkőzés. A vasiak viszont nem így gondolták ezt. Védekezésben és támadásban is megemberelték magukat, melynek köszönhetően tíz ponton belülre kerültek. A hajrá azonban ismét a Tigriseknek sikerült jobban így végül 64-53-ra ők bizonyultak jobbnak.

A párharc második felvonását vasárnap rendezik meg a szombathelyiek otthonában. A Tigris szempontjából igen nagy tétje lesz annak a találkozónak: ha ugyanis nyernek, és 2-0-val bejutnak az NB2 nyugati csoportjának döntőjébe, akkor ezzel egyidejűleg az NB2 legjobb nyolc csapata közé is beverekszik magukat.

Címkék: Tigris, Szombathely, elődöntő, Kaposvár, sport