Egy héttel ezelőtt saját pályáján lepte meg a Mezőcsokonya együttesét a Kadarkút. Horvai Zoltán fiai az 1-1-es döntetlen után mindenképpen javítani szerettek volna a Juta otthonában.

- Az elmúlt héten azt kell, hogy mondjam saját pályán pontot vesztettünk a Kadarkút ellen. Ma mindenképpen megpróbáljuk ezt kiküszöbölni és nagyon bízom benne, hogy a csapat győzelemmel fog eltávozni innen a Jutától, különösképpen azért, mert ez egy 6 pontos meccs. Ha itt nyerünk, akkor a végelszámolásnál az első két hely valamelyiké a Csoknyáé lesz - mondta Horvai Zoltán, a Mezőcsokonya vezetőedzője.

Ehhez azonban a hazaiaknak is volt egy-két szavuk. Főként, hogy jutaiak ellen egy másik dobogóra esélyes együttes, a Hetes is csak egy góllal volt jobb.

- Ellenünk azért majdnem minden csapatnak meggyűlik a baja, de hát mi sajnos kiszálltunk ebből a bajnoki versenyből. Összeakarjuk hozni a mezőnyt, úgyhogy mindenképpen nyerni szeretnénk. Ha agresszivitásban felvesszük a versenyt és ha merünk játszani, akkor lesz esélyünk, akár a győzelemre is - válaszolta Tóth Norbert, a jutaiak mestere.

A Mezőcsokonya idei 15 meccséből 11-et megnyert, de ennél sokkal beszédesebb, hogy 62 gólt sikerült lőniük, amivel abszolút kiemelkednek a mezőnyből. Igaz, Kuti Richárd, a legjobb gólvágójuk télen Segesdre távozott.

- Januárban kerültem a csapathoz, korábbi edző munkáját lehet még látni, majd lassacskán remélem az én munkám is meg fog látszódni, apró jelek már vannak. Mint tudjátok ti is az egyik legjobb játékosunkat, csatárunkat elveszítettük, magasabb osztályba igazolt. Igyekszünk pótolni és most a csapategységet próbáltuk összerázni, hogy a hiányát a csapat ne érezze meg, eredmények meg azért vannak, 4 győzelem, 1 döntetlen. Ezt nem kell megmagyarázni - tette hozzá Horvai Zoltán.

A tavaszi jó szereplést ezúttal viszont nem sikerült folytatniuk. Az első félidőben is akadt helyzet mindkét oldalon, és a folytatásban is úgy tűnt, hogy egy igazi egygólos meccset láthatnak a nézők.

Ezt az egy találatot végül a hazaiak játékosa, Makai Milán lőtte a 75. percben, amivel meg is nyerte a meccset a Juta. A Mezőcsokonya előnye így 1 pontra csökkent a Toponárral szemben.

Címkék: megye 2, mezőcsokonya, juta, sport