Szűcs Kinga remekbe szabott nyitásaival rögtön a mérkőzés elején nyilvánvalóvá tette az MTK, hogy nem szeretnének mindent eldöntő harmadik mérkőzést a Diamant ellen. A hazaiaknak ezután sem sikerült felpörögniük, 16:6-nál pedig már igen tetemes volt a vendégek előnye. Mészáros Péter időkérései sem hatottak, így 25-13-ra az MTK nyerte az első felvonást.

Mindkét oldalon sok hibával folytatódott a mérkőzés, melynek köszönhetően sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat. A vendégeknek először 12-8-nál sikerült komolyabb előnyre szert tenniük, majd Hackl ásznyitása után már hattal mentek. Két rossz MTK nyitásfogadás, valamint Pós trükkös pontja után még felvillant a remény a hazaiak előtt, Hackl pontjával azonban a második szettet is behúzta az MTK.

Felváltva estek a pontok a harmadik szett elején, 3-3 után viszont ellépett az MTK. A hazaiak a második technikai szünetig tudták tartani Szűcs Kingáékat, onnantól viszont kijött a két csapat közötti különbség. Rák Rebeka látványos pontja után járt a taps a hazai szurkolóktól, a végén azonban Hollósy László tanítványai örülhettek. Az MTK kettős győzelemmel jutott tovább, míg a Diamant-lányoknak maradt a 7. vagy a 8. hely.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - MTK 0:3 (-13, -21, -16)

150 néző. Vezette: Pőcze, Dr. Árpás

Diamant: Rák 7, Pedranzini 1, Jezerniczki 8, Horváth Zita 1, Pós 2, Horváth Alexandra 4. Csere: Csitári, Fáth, Pintér, Hanusz.

MTK: Kmezics, Szűcs, Papp, Török, Hackl, Lutter. Csere: Nagy, Cicic, Kilyénfalvi, Ludmán.

Címkék: 1. mcm-diamant kaposvári egyetem, mtk, röplabda, sport